Annonce
Østjylland

Letbane vil lukke stoppestedet på Parkvej

Letbanen vil gerne lukke stoppestedet ved Parkvej. Det skal hjælpe med til at gøre turen til Aarhus hurtigere. Arkivfoto: Charlotte Rafn

Hvis letbanetransport skal være attraktiv, skal den være hurtig og have flere afgange. Det kan bl.a. ske ved at fjerne et af de tre stop i Odder.

Odder: I stedet for Odder-grisen vil Aarhus Letbane lancere Odder-Jaguaren. Den skal være hurtig, og det kan bl.a. komme til at koste et stoppested i Odder, nemlig stoppet på Parkvej.

Det fortalte Letbanens direktør, Claus Rehfeld Moshøj, tirsdag aften på et informationsmøde om Letbanen og dens betydning for Odder.

- Vi har for mange stationer og for lang rejsetid. Ifølge køreplanen tager det 38 minutter til Aarhus H, 45 minutter til universitet og 55 minutter til universitetshospitalet. Vil vil gerne lukke Parkvej og give jer to stationer i Odder i stedet for, sagde direktøren.

Det vil betyde, at passagerer skal stå på toget på Odder Station eller ved Rude Havvej.

Annonce

Aarhus Letbane


  • Aarhus Kommune og Region Midtjylland ejer hver halvdelen af Aarhus Letbanen.
  • Selskabet skal stå for anlæg, drift og vedligehold af banen.
  • Letbanen bliver en moderne udgave af et sporvognssystem.
  • Første etape er strækningerne Grenaa-Aarhus, Aarhus-Odder samt 12 km nye spor i Aarhus, der bl.a. fører forbi universitet og universitetshospitalet i Skejby.

Beholder stoppet i Assedrup

Claus Rehfeld Moshøj vil gerne skære flere stoppesteder væk end et enkelt i Odder. Det kommer dog ikke til at gå ud over stoppet i Assedrup.

- Vi kan få rejsetiden til Aarhus ned med 10 minutter, hvis vi lukker flere undervejs. Det er noget, vi skal arbejde med de kommende år. Vi ved, at rejsehastighed og frekvens af afgangene betyder mere end nærheden til en station, sagde direktøren.

Letbanens åbning er blevet forsinket to-tre måneder. Der er ikke meldt en dato ud, heller ikke for åbningen på strækningen Odder-Aarhus.

- Men jeg tror og håber, at strækningen til Odder bliver taget i brug før jul, sagde Claus Rehfeld Moshøj.

Borgmesteren bakker op

- Vi arbejder på at få Parkvej nedlagt, så den ikke åbner som stop igen, når vi begynder at køre. Vi snakker med Midttrafik, Region Midtjylland og Aarhus Kommune om det. Og det er lettere, når Odder er med på den, sagde direktøren.

Ifølge Odder borgmester Uffe Jensen (V) er byrådet ikke blevet spurgt.

- Det er letbanen og Midttrafik, der bestemmer. Men min personlige opfattelse er, at det vil vi bakke op, sagde Uffe Jensen.

Han håber på, der til gengæld kan komme ekstra afgange i myldretiden, og det er planen hos Letbanen.

Annonce
Forsiden netop nu
112

20-årig overfaldet af en gruppe hætteklædte mænd med 'ghetto-dialekt'

Annonce