Fra Aarhus Ø til Brabrand - Aarhus Kommune gør nu klar til at etablere næste etape af letbanen. Sporet går også til Hinnerup.
Endnu inden alle skinner er lagt til første etape af letbanen, går Aarhus Byråd i gang med at forberede de næste to etaper.
Den ene skal gå mellem Aarhus Ø og Brabrand.
Den anden mellem Lisbjerg og Hinnerup.
Strækningen i Aarhus går fra Aarhus Ø ind på Kystvejen, hvor den følger første etapes letbanespor ind til Aarhus H og derfra via Ny Banegårdsgade, Rådhuspladsen og Park Alle til Cereskrydset og op ad Viborgvej.
Ad Ryhavevej og Edwin Rahrs Vej kører letbanetoget til Bazar Vest, hvor det svinger ned til Silkeborgvej ad den nye bygade gennem Gellerupparken.
På Silkeborgvej fortsætter letbanen godt en halv kilometer mod vest til Stenbækvej.
Her bliver Brabrand Station, nedlagt i 1970-erne - genoplivet i form af en terminal, som forbinder letbanen med den nye jernbane mellem Aarhus, Galten og Silkeborg, som også er på tegnebrættet.
Denne bane vil reducere rejsetiden mellem de to byer til 22-24 minutter. Dermed bliver det noget mere attraktivt at pendle mellem de to byer end i dag, hvor toget skal omkring Skanderborg. Omvejen bringer rejsetiden op på mellem 75 og 98 minutter.
Mandag skal Magistraten behandle en indstilling fra teknik- og miljørådmand Kristian Würtz (S) om at sætte gang i en vurdering af virkninger på miljøet - en VVM-undersøgelse - for de to jernbanestrækninger.
»Letbanens etape 2 får en enorm stor betydning for vores by. Den kommer til at betjene tusindvis af boliger og arbejdspladser med god, kollektiv trafik, og den vil gøre det muligt at transportere langt flere mennesker ind og ud af byen langt mere effektivt, end vi kan i dag. Den kommer samtidig til at medføre en række ændringer i byens gader, som vi nu skal i gang med at tage stilling til,« siger Kristian Würtz.
VVM-undersøgelserne anslås at koste cirka 20 millioner kr.
Letbanen mellem Aarhus Ø og Brabrand forventes at koste cirka 1,2 milliarder kr. Strækningen mellem Lisbjergskolen og Hinnerup mellem 651 og 697 millioner kr.
Aarhus Kommune forventer, at stat og Region er med til at betale. Akkurat som det var tilfældet er med etape 1.
Den viste sig dog at blive meget dyrere end beregnet. Det oprindelige budget på 2,4 milliarder kr. blev overskredet med cirka 700 millioner kr.