Annonce
Aarhus

Letbanedirektør efter dødsulykke: - Det er tragisk

Letbanedirektør Michael BorreFoto: Axel Schütt
Letbanes direktør understreger, at det er en sikret overskæring med alarmer i form af advarselslyd og -lys.

GRENAA: Lørdag formiddag kolliderede en personbil med et letbanetog på ved Trustrup på Djursland. En norsk far og hans søn mistede livet ved ulykken, mens yderligere to personer i personbilen blev kørt på Skejby Sygehus men er udenfor livsfare.

Direktør for Letbanen, Michael Borre:

-Det er en tragisk ulykke, som vi selvfølgelig gerne ville have været foruden.

-Vi ved, at et tog er kørt ind i en bil, men hvorfor det er ved at bliver undersøgt. Derfor har jeg ikke yderligere kommentarer, før Havarikommisionen kommer med sin redegørelse af ulykken, siger direktøren til Århus Stiftstidende, men han understreger, at det er en sikret overskæring med alarmer i form af advarselslyd og -lys, så derfor skulle føreren have fået en advarsel, hvis signalet ikke virkede.

En større undersøgelse blev straks efter ulykken sat i gang på ulykkesstedet, og både havarikommisionen og en bilinspektør blev rekvireret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce