Annonce
Aarhus

Letbanedirektør efter statsministerens corona-melding: - Vi har ikke ekstra tog

- Vi har ikke letbanetog i overskud, fastslår letbanedirektør Michael Borre. Dermed kan det blive svært at sørge for, at passagerne får mere albuerum i myldretiden. Foto: Axel Schütt
Regeringen indfører begrænsninger i busser, tog og letbane - men hvad vi kan ikke bare indsætte ekstra materiel, lyder det fra letbanedirektøren.

AARHUS: - Jamen, vi har altså ikke lige en række ekstra letbanetog, vi kan sætte ind.

Sådan lyder letbanedirektør Michael Borres reaktion på regeringens melding om, at en række nye tiltag skal forsinke og begrænse coronasmitten.

Blandt andet ønsker regeringen, at passagerer ikke står for tæt i de kollektive transportmidler. Hvilket kan betyde, at der bliver brug for flere busser og tog i myldretiden.

Så i den situation indsætter Aarhus Letbane blot med et fingerknips et halvt dusin ekstra togsæt i trafikken? Eller hvad?

Svaret er nej.

- Det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Vi har ganske enkelt ikke letbanetog i overskud, siger Michael Borre.

- Godt nok har vi to letbanetog i reserve, men de er beregnet til at sætte ind, hvis der sker uheld og lignende. Hvis vi indsætter dem i den daglige drift, har vi jo altså ingen reservetog, hvis uheldet er ude, siger han.

Gode råd til rejsende

Råd til rejsende i kollektiv trafik:

Gå eller tag cyklen ved kortere ture

Skal du blot en kort tur, overvej da om det er muligt for dig at cykle eller gå. På den måde undgår du tæt kontakt under transporten.

Rejs uden for myldretiden

Vis hensyn til andre rejsende

Host og nys ikke i retningen af dine medrejsende. Skal du hoste eller nyse, gør det da i dit ærme eller i et medbragt engangslommetørklæde. Vær særlig opmærksom på ikke at hoste eller nyse i nærheden af ældre medrejsende.

Husk den gode håndhygiejne

I den kollektive trafik er det ofte nødvendigt at holde fast for at holde balancen. God og grundig håndhygiejne er effektivt i forhold til forebyggelse af coronavirus. Vær derfor opmærksom herpå, når du er eller har været i direkte kontakt med de fælles berøringsflader (håndtag, stopknapper m.v.) med andre rejsende.

Rejs ikke med kollektiv trafik, hvis du er syg, eller formoder at være smittet

Kilde: DR

Annonce

Mød senere - hvis du kan

Regeringen opfordrer i øvrigt rejsende, der benytter den kollektive trafik, til at overveje, om der er mulighed for at rejse uden for myldretiden ved eksempelvis at møde lidt tidligere eller senere på arbejdspladsen.

Michael Borre understreger, at det er Midttrafik, der har ansvaret for at koordinere, hvordan de nye anbefalinger føres ud i livet.

- Vi er i dialog med Midttrafik, og vi skal naturligvis have fundet en løsning, for vi skal selvfølgelig efterleve regeringens anbefalinger, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce