Annonce
Østjylland

Letbanen beklager: Grenaa-banen kommer ikke til at køre i år

Det bliver ikke i år, at letbanen kommer til at køre til Grenaa. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Aarhus Letbane meddeler nu, at strækningen først åbner tidligst til marts 2019.

Østjylland: Aarhus Letbane bryder nu sit eget løfte om at åbne strækningen Aarhus-Grenaa i løbet af 2018. Nu hedder starttidspunktet for første køretur marts 2019. Det nye, stærkt forsinkede startstidspunkt melder letbanen ud efter en grundig gennemgang af det arbejde, der skal udføres for at få strækningen godkendt til kørsel med passagerer, meddeler letbanen i en pressemeddelelse. Forsinkelsen betyder, at også åbningen af strækningen Lisbjerg - Lystrup vil blive forsinket.

Dermed ligger det fast, at hele Aarhus Letbanes etape 1 på i alt 110 kilometer først vil være åben for passagerer til foråret.

- Forventningen om at kunne åbne til Grenaa sidst i marts er baseret på en grundig gennemgang af alle udestående opgaver, siger Aarhus Letbanes direktør, Michael Borre.

- Arbejdet er udført i samarbejde med assessor, ASAL-konsortiet og operatøren Keolis og baseret på de erfaringer, som vi fik fra den nylige godkendelse af strækningen mod Odder. Her fik vi det hidtil mest præcise indtryk af, hvor lang tid godkendelsesprocessen forventes at tage. Tilsammen gør det, at vi nu har en realistisk plan, siger Michael Borre.

Ingen præcis åbningsdato

Endnu kan Aarhus Letbane ikke melde en præcis åbningsdato ud. Kun at det bliver "engang i marts 2019".

Det skyldes ifølge letbanen godkendelsesprocessen.

Forklaringen lyder sådan her: Først skal Aarhus Letbane og assessor udarbejde en omfattende ansøgning. Når den er afleveret, har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen brug for en sagsbehandlingstid, som kan variere alt efter ansøgningens kvalitet og mængden af spørgsmål, som styrelsen måtte have frem mod en godkendelse. Samme proces blev benyttet for godkendelsen af strækningen til Odder.

- Det betyder i sagens natur, at tidsplanen fortsat kan rykke sig. Men efter vores fælles gennemgang af de udestående opgaver med alle parter og sammenholdt med den forventede sagsbehandlingstid til myndighedsgodkendelsen, er det Aarhus Letbanes overbevisning, at strækningen til Grenaa bør kunne åbne for passagerer sidst i marts, siger Michael Borre.

Han beklager forsinkelsen.

- Vi er rigtigt kede af, at vi med denne tidsplan skuffer en masse mennesker, og det beklager vi meget. Men vi må erkende, at vi dels har haft brug for at uddrage noget læring af godkendelsen af strækningen til Odder, dels udføre en grundig vurdering af de udestående opgaver, siger Michael Borre. Midttrafik fortsætter kørslen med erstatningsbusser mellem Grenaa og Aarhus, indtil Letbanen åbner.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Aarhus

Efter amputationsskandalen: Fyret koncerndirektør afløses midlertidigt af to personer fra egne rækker

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce