Annonce
Aarhus

Letbanen får ny køreplan: Passagererne på Grenåbanen får kortere rejsetid og bedre tid til togskifte i Lystrup

Tre tog samtidig giver ofte hektik på Lystrup Station. Når den nye køreplan træder i kraft, bliver der en smule bedre tid til at skifte tog. Foto: Henrik Lund
Letbanen ændrer køreplan 28. juni. Passagererne kan fremover forvente lidt hurtige rejser og bedre tid til at skifte tog i Lystrup. Derudover venter en sommer med ferieplan på en del af letbanens strækninger.
AARHUS: Der er udsigt til kortere rejsetid for passagererne i letbanetogene på Grenåbanen, når Midttrafik 28. juni skifter køreplan.
I den nye køreplan bliver der skåret seks minutter af turen fra Aarhus H til Grenaa, så den fremover kommer til at tage en time og 11 minutter, hvilket er seks minutter hurtigere end nu. Turen den modsatte vej kommer dog til at tage to minutter længere.
En række overkørsler på Grenåbanen er blevet lukket. Nu kan hastigheden sættes op. Foto: Henrik Lund
Den kortere rejsetid skyldes især, at hastigheden på strækningen mellem Ryomgaard og Grenaa bliver hævet fra 75 km/t til 100 km/t. Banedanmark ombyggede strækningen, så den er forberedt til den højere hastighed - overkørsler, der før udelukkende var udstyret med blink og klokke, har fået bomme, mens en række private overkørsler er blevet nedlagt. Nu mangler kun Trafikstyrelsens godkendelse.
Desuden er det lykkedes at gøre turen fra Aarhus H til Lystrup gennem Risskov hurtigere i køreplanen.
Annonce

Mere luft i Lystrup

De rejsende på Grenåbanen, der skal skifte tog i Lystrup for at fortsætte turen ad banen til Lisbjerg, Universitetshospitaler og videre ad den indre strækning, har siden Grenåbanen åbnede som letbanestrækning haft svært ved at nå forbindelsen. I begyndelsen var Grenåbanen ramt af mange forsinkelser og aflysninger og talrige rejsende har gang på gang se letbanetoget, der skulle transportere dem videre, køre for snuden af dem.
Trafikken er med tiden blevet langt mere stabil, men selv om skiftet nu stort set lykkes hver gang, bliver det ofte hektisk på perronen, når tre tog ankommer og afgår inden for ganske få minutter. Passagerer, der skal skifte til et tog i retning mod Grenaa, må ofte løbe for at nå ind i toget før afgang.
I den nye plan har passagererne fremover et ekstra minut til at foretage skiftet.
- Vi håber, vi kan give passagererne bedre mulighed for at nå skiftet i Lystrup, forklarer planchef ved Midttrafik Ole Sørensen, der tidligere har givet udtryk for vigtigheden af at togskiftet i Lystrup fungerer.
Annonce

Nyt sporskifte og sommerferieplan

De gange en passager, der skal hele vejen til Grenaa, misser afgangen, koster det nemlig et ophold på en time på Lystrup Station, før næste afgang kører. Derfor har Aarhus Letbane og Midttrafik haft fokus på problemstillingen.
Det er derfor besluttet, at der skal bygges et nyt sporskifte, der kan gøre trafikken endnu mere stabil. Hvornår det ny sporskifte kan anlægges er endnu uvist.
Samtidig med forbedringerne venter der også pendlerne en sommer med feriekøreplan på en del af letbanens strækninger. På Odderbanen er der i de seks sommerferieuger kun to tog i timen mellem Aarhus H og Mårslet.
Også de ekstra myldretidsafgange på Grenåbanen er indstillet i sommerferien.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Overblik: Læs alt om AGFs nederlag til FC Midtjylland

Annonce