Annonce
Aarhus

Køreledning repareret: Letbanen er i gang igen

Letbanen kører igen på alle strækninger. Arkivfoto: Henrik Lund
En køreledning - der var revet ned ved Spanien - standsede trafikken på store dele af letbanen. Letbanedirektøren meddeler, at køreledningen er på plads igen.

AARHUS: Aarhus Letbane har fået så meget styr på køreledningene, at letbanetogene igen er klar til at blive sat i drift.

- Fejlen er udbedret og vi er i gang med at rydde op og forventer at køre igen i løbet af en halv til en hel time, forklarer direktør for Aarhus Letbane Michael Borre til Århus Stiftstidende kort før klokken 12.

Forventningen er, at letbanetogene igen kører efter planen senest klokken 13, og er således klar til eftermiddagens myldretidstrafik.

Det er endnu uklart, hvorfor køreledningen faldt ned.

- Vi skal nu i gang med blandt andet at se videomateriale for at skabe os et overblik, forklarer letbanedirektøren.

Driften på Aarhus Letbane var indstillet fredag morgen på grund af en nedfalden køreledning.

Køreledningen er faldet ned ved broen, der går over Spanien, og hele den indre strækning, det vil sige alle andre tog end mellem Grenaa og Thorsøvej i Risskov, og Odder og Viby holder stille, forklarede Michael Borre umiddelbart efter, at trafikken på letbanen var indstillet.

Ved 10-tiden kørte letbanetogene desuden i begrænset omfang i det nordlige Aarhus fra Aarhus Universitetshospital Skejby til Lystrup over Lisbjerg.

Annonce
Det er kun letbanen, der kører på strækningen, så det er uklart hvorfor ledningen faldt ned. Foto: Morten Ravn

Assistance fra Østjyllands Brandvæsen

Klokken 07.57 besteg teknikere fra Aarsleff Rail, der holder letbanen ved lige, toget, der holdt stille under køreledningen, som blev revet ned tidligere fredag morgen.

- Det er et meget uheldigt sted, at køreledningen er revet ned. To blokke med strøm er gået ned. Det betyder, at al trafik i midtbyen er ramt. Det er kun letbanen, der kører på strækningen, så hvordan det er sket, ved vi ikke. Vi forsøger at få letbanen fra nord i Skejby i drift, men det er umuligt at sige, hvornår det vil lykkes, sagde Micahel Borre klokken 08.15.

Letbanetoget, som var impliceret i nedrivningen kom fra Aarhus H og kørte forbi Turbinehallen, krydsede Spanien og broen, idet køreledningen gik i stykker. Der er ingen passagerer i toget. De er eskorteret væk, mens Aarsleff Rail arbejder på sagen.

Kort før klokken 7.30 var Østjyllands Brandvæsen kaldt ud for at assistere ved den nedfaldne ledning.

Som erstatning for letbanetogene var busrute 87 sat ind.

Hele den indre strækning var ramt af aflysninger fredag morgen. Foto: Morten Ravn
Der blev arbejdet på højtryk for at få letbanetogene til at køre igen, efter en køreledning faldt ned fredag morgen. Foto: Morten Ravn
Foto: Morten Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

AGF

Podcast: John Stampe og rejsen til Honduras

Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Kronik

Kronik: Europas fremtid - who cares?

AGF For abonnenter

Bagkanten: AGF kunne snildt have siddet tungere på den tredjeplads

Annonce