Annonce
112

Personbil kørte ind foran letbanetog: Uheld ved Nørreport bremser letbanen

Uheldet skete i krydset bag toget her - mellem Mejlgade og Nørreport. Foto: Axel Schütt
Et uheld med en personbil har gjort, at letbanen kører med forsinkelser og aflysninger tirsdag.

AARHUS: På grund af et uheld ved Nørreport kører letbanens linje L2 tirsdag morgen med både aflysninger og større forsinkelser. Det fortæller Midttrafik på selskabets facebook-side, og det bliver bekræftet af Østjyllands Politi.

- Vi får en anmeldelse om et trafikuheld klokken 8.08, om at letbanen og en personbil er stødt sammen i krydset Mejlgade/Nørreport. Umiddelbart er der ikke sket personskade og kun mindre materiel skade, fortæller Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi.

Ifølge politiets første undersøgelser tyder det på at uheldet skete, da bilen kørte ind foran letbanetoget.

Skal man derfor med letbanetogene mellem Odder, Aarhus H, Universitetshospitalet og Lisbjergskolen/Lystrup, så er det en god idé at tjekke Midttrafiks hjemmeside eller rejseplanen - eller overveje en anden transportform. Omkring klokken 8.45 fortalte Midttrafik på sin hjemmeside, at togene igen kunne køre på hele strækningen. Samtidig fortalte de dog, at der ville være aflysninger - især mellem Aarhus H og Mårslet - frem til 9.40, og at man formiddagen igennem skulle forvente større forsinkelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce