Annonce
Aarhus

Letbanen kører fortsat med færre afgange

Den store letbanemodel - Tangoen - har fortsat problemer på Randersvej. Foto: Henrik Lund

AARHUS: Der var egentlig lagt op til, at togene på Aarhus Letbane fra mandag morgen igen - efter fire dage med færre afgange - ville være tilbage på fuld drift, men Midttrafik oplyser i dag, at der fortsat kører færre tog på strækningen mellem Aarhus H og Universitetshospitalet i Skejby.

Når letbanen er i fuld drift, kører der i dagtimerne seks tog i hver retning på den strækning, men på grund af fedtede skinner, som følge af nedfaldne blade, har letbanen været nødt til kun at sende fire tog hver vej i timen.

Problemerne med at komme op ad Randersvej begyndte onsdag, hvor enkelte letbanetog fik problemer på den kraftige stigning, som vejen byder på.

Torsdag tog Aarhus Letbane derfor konsekvensen og kørte med færre afgange på den indre strækning. Samtidig skulle passagererne til og fra Odderbanen skifte tog på Aarhus H, ligesom passagererne på den nordligste del af strækningen til Lisbjergskolen skulle skifte tog ved Universitetshospitalet i Skejby.

Håbet var da, at problemerne ville være overstået, så togene igen kørte med fuld drift i weekenden, men fredag måtte letbanen erkende, at også weekenden ville byde på færre afgange for passagererne.

Det er kun den store og tungere letbanemodel - Tangoen - der har svært ved at komme op ad Randersvej, mens den lille og lettere model - Variobahn - uden problemer smutter op ad bakken.

Når letbanen begynder at køre på Grenaabanen skal Tango-modellen i øvrigt ikke køre på strækningen mod Lisbjergskolen. Togene er nemlig indkøbt til at køre på Grenaabanen, hvis tog efter planen fortsætter til Mårslet og på enkelte myldretidsafgange hele vejen til og fra Odder.

Variobahn-modellen er indkøbt til at køre på strækningen fra Odder til henholdsvis Lisbjergskolen og Lystrup via Lisbjerg.

Aarhus Letbane forudsiger derfor, at det på sigt ikke bliver et tilbagevendende problem hvert efterår, eftersom trafikken på Grenaabanen forventes at komme i gang fra marts 2019, hvorefter der ikke bliver brug for Tango-togene på Randersvej.

Aarhus Letbane opfordrer passagererne til at holde øje med midttrafik.dk for informationer om driftsforstyrrelser på letbanen.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Debat

Tvivlsom donation på Frederiks Plads: Det manglede da bare, at man sagde nej tak

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce