Annonce
Aarhus

Letbanen kører fortsat med færre afgange

Den store letbanemodel - Tangoen - har fortsat problemer på Randersvej. Foto: Henrik Lund
Annonce

AARHUS: Der var egentlig lagt op til, at togene på Aarhus Letbane fra mandag morgen igen - efter fire dage med færre afgange - ville være tilbage på fuld drift, men Midttrafik oplyser i dag, at der fortsat kører færre tog på strækningen mellem Aarhus H og Universitetshospitalet i Skejby.

Når letbanen er i fuld drift, kører der i dagtimerne seks tog i hver retning på den strækning, men på grund af fedtede skinner, som følge af nedfaldne blade, har letbanen været nødt til kun at sende fire tog hver vej i timen.

Problemerne med at komme op ad Randersvej begyndte onsdag, hvor enkelte letbanetog fik problemer på den kraftige stigning, som vejen byder på.

Torsdag tog Aarhus Letbane derfor konsekvensen og kørte med færre afgange på den indre strækning. Samtidig skulle passagererne til og fra Odderbanen skifte tog på Aarhus H, ligesom passagererne på den nordligste del af strækningen til Lisbjergskolen skulle skifte tog ved Universitetshospitalet i Skejby.

Håbet var da, at problemerne ville være overstået, så togene igen kørte med fuld drift i weekenden, men fredag måtte letbanen erkende, at også weekenden ville byde på færre afgange for passagererne.

Det er kun den store og tungere letbanemodel - Tangoen - der har svært ved at komme op ad Randersvej, mens den lille og lettere model - Variobahn - uden problemer smutter op ad bakken.

Når letbanen begynder at køre på Grenaabanen skal Tango-modellen i øvrigt ikke køre på strækningen mod Lisbjergskolen. Togene er nemlig indkøbt til at køre på Grenaabanen, hvis tog efter planen fortsætter til Mårslet og på enkelte myldretidsafgange hele vejen til og fra Odder.

Variobahn-modellen er indkøbt til at køre på strækningen fra Odder til henholdsvis Lisbjergskolen og Lystrup via Lisbjerg.

Aarhus Letbane forudsiger derfor, at det på sigt ikke bliver et tilbagevendende problem hvert efterår, eftersom trafikken på Grenaabanen forventes at komme i gang fra marts 2019, hvorefter der ikke bliver brug for Tango-togene på Randersvej.

Aarhus Letbane opfordrer passagererne til at holde øje med midttrafik.dk for informationer om driftsforstyrrelser på letbanen.

Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alarmen ringer i kommuner omkring Aarhus: - Vi følger corona-situationen meget tæt

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce