Annonce
Aarhus

Letbanen kommer tidligst ud at køre med passagerer midt i december

Ingen letbane. Ingen busser. Sådan risikerer man det kommer til at se ud på Randersvej efter 17. december, hvis ikke letbanen bliver godkendt. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Ingen ved, om letbanen kører med passagerer 17. december, når ny køreplan stopper bussernes kørsel på Randersvej.

Bestræbelserne på at få Aarhus Letbane i gang med at køre med passagerer er løbet ind i nye problemer.

Derfor bliver dagen, hvor letbanen kan køre med passagerer igen udsat.

- Vi ved ikke, hvornår det sker. Det afhænger i sidste ende af Trafikstyrelsens sagsbehandling, siger Jens Velling, kommunikationschef hos Aarhus Letbane.

Ifølge vicedirektør i Trafikstyrelsen, Kaare Clemmesen, kommer letbanen tidligst i drift midt i december. Og måske først endnu senere.

Trafikstyrelsen venter på en opdateret sikkerhedsvurderingsrapport fra letbanen.

Ifølge Aarhus Letbanes hjemmeside forventer letbanen at kunne aflevere rapporten til Trafikstyrelsen i den sidste uge i november.

Annonce

Brug for to uger

- Når vi har modtaget rapporten, har vi brug for en sagsbehandlingstid på mindst to uger, siger vicedirektør i Trafikstyrelsen, Kaare Clemmesen.

Dermed er vi midt i december, inden Trafikstyrelsen kan give den vurdering, som letbanen venter på.

- Det kan være, vi siger "go". Det kan også være, vi har yderligere krav, siger Kaare Clemmesen.

Hvis Trafikstyrelsens vurdering er negativ - hvis letbanen ikke kommer i drift søndag 17. december, så opstår der en interessant situation.

For da træder en ny køreplan i kraft. En køreplan uden linje 1A op ad Randersvej over Universitetshospitalet i Skejby til Lystrup.

Da de stort set kører samme rute bliver Linje 1A overflødig, når letbanen er i drift.

Men det er letbanen ikke nødvendigvis søndag 17. december.

Annonce

Erstatningskørsel

- Det tror vi nu på, at den er. Men er det mod forventning ikke tilfældet, så arbejder vi med en plan b i form af erstatningskørsel på Randersvej, siger Ole Sørensen, der er gruppeleder i Bus- Planlægning og Udvikling i Midttrafik.

Kaare Clemmesen håber også på, at Aarhus snart kan stige på letbanen.

- Jeg håber, at tingene snart falder i hak. Vi har ingen interesse i at forhale noget. Men vi kan heller ikke slippe noget igennem, der er åbenlyst dårligt lavet, siger Kaare Clemmesen.

Han mener ikke, at man kan bebrejde Trafikstyrelsen noget.

- De mange problemer, der er opstået, skyldes, at letbanen ikke i tide har fremsendt materiale til os. Da den samtidig lagde sig fast på et åbningstidspunkt, var der ikke tid til at løse problemerne inden åbningen, siger Kaare Clemmesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce