Annonce
Aarhus

Letbanen kommer tidligst ud at køre med passagerer midt i december

Ingen letbane. Ingen busser. Sådan risikerer man det kommer til at se ud på Randersvej efter 17. december, hvis ikke letbanen bliver godkendt. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Ingen ved, om letbanen kører med passagerer 17. december, når ny køreplan stopper bussernes kørsel på Randersvej.

Bestræbelserne på at få Aarhus Letbane i gang med at køre med passagerer er løbet ind i nye problemer.

Derfor bliver dagen, hvor letbanen kan køre med passagerer igen udsat.

- Vi ved ikke, hvornår det sker. Det afhænger i sidste ende af Trafikstyrelsens sagsbehandling, siger Jens Velling, kommunikationschef hos Aarhus Letbane.

Ifølge vicedirektør i Trafikstyrelsen, Kaare Clemmesen, kommer letbanen tidligst i drift midt i december. Og måske først endnu senere.

Trafikstyrelsen venter på en opdateret sikkerhedsvurderingsrapport fra letbanen.

Ifølge Aarhus Letbanes hjemmeside forventer letbanen at kunne aflevere rapporten til Trafikstyrelsen i den sidste uge i november.

Annonce

Brug for to uger

- Når vi har modtaget rapporten, har vi brug for en sagsbehandlingstid på mindst to uger, siger vicedirektør i Trafikstyrelsen, Kaare Clemmesen.

Dermed er vi midt i december, inden Trafikstyrelsen kan give den vurdering, som letbanen venter på.

- Det kan være, vi siger "go". Det kan også være, vi har yderligere krav, siger Kaare Clemmesen.

Hvis Trafikstyrelsens vurdering er negativ - hvis letbanen ikke kommer i drift søndag 17. december, så opstår der en interessant situation.

For da træder en ny køreplan i kraft. En køreplan uden linje 1A op ad Randersvej over Universitetshospitalet i Skejby til Lystrup.

Da de stort set kører samme rute bliver Linje 1A overflødig, når letbanen er i drift.

Men det er letbanen ikke nødvendigvis søndag 17. december.

Erstatningskørsel

- Det tror vi nu på, at den er. Men er det mod forventning ikke tilfældet, så arbejder vi med en plan b i form af erstatningskørsel på Randersvej, siger Ole Sørensen, der er gruppeleder i Bus- Planlægning og Udvikling i Midttrafik.

Kaare Clemmesen håber også på, at Aarhus snart kan stige på letbanen.

- Jeg håber, at tingene snart falder i hak. Vi har ingen interesse i at forhale noget. Men vi kan heller ikke slippe noget igennem, der er åbenlyst dårligt lavet, siger Kaare Clemmesen.

Han mener ikke, at man kan bebrejde Trafikstyrelsen noget.

- De mange problemer, der er opstået, skyldes, at letbanen ikke i tide har fremsendt materiale til os. Da den samtidig lagde sig fast på et åbningstidspunkt, var der ikke tid til at løse problemerne inden åbningen, siger Kaare Clemmesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce