Annonce
Østjylland

Letbanen støjer om natten: Skinnerne skal slibes

Det er ikke nattog, men derimod slibning af skinner, der de kommende dage kan forstyrre nattesøvnen, for de, der bor tæt på letbanen mellem Odder og Lisbjerg. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

ODDER: Fra natten til onsdag 21. november indleder Aarhus Letbane arbejdet med at slibe skinner på hele letbanestrækningen fra Odder til Lisbjergskolen. Slibearbejdet er en del af det almindelige vedligehold af letbanesystemet. For ikke at genere letbanedriften udføres arbejdet om natten.

Slibearbejdet mellem Aarhus H og Odder tager tre til fire dage, og det gælder også det tilsvarende arbejde på strækningen mellem Aarhus H og Lisbjergskolen. Skinneslibningen udføres med specialkøretøjer og vil medføre støj. Naboer vil dog kun opleve forbigående støjgener, da slibekøretøjerne bevæger sig med op til 20 kilometer i timen.

På strækningen mellem Aarhus H og Lisbjergskolen vil naboerne blive forstyrret ad to omgange, da der er dobbeltspor på denne del af Letbanen. Slibning af skinner udføres op til én gang om året for at reducere støj fra skinnerne og samtidig forbedre kørekomforten i letbanetogene. Arbejdet ventes at være afsluttet senest fredag 30. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Borgmester til rådmand: Træk selv fogedforbud tilbage i plejesag

Aarhus

Rådmand vil droppe fogedforbuddet mod dokumentar: Samtidig trækkes politianmeldelsen af TV2 tilbage

AGF For abonnenter

Bagkanten: Hvem når bolden først? AGF står formmæssigt stærkest inden 'sølvfinale' i Parken

Annonce