Annonce
Østjylland

Letbanen støjer om natten: Skinnerne skal slibes

Det er ikke nattog, men derimod slibning af skinner, der de kommende dage kan forstyrre nattesøvnen, for de, der bor tæt på letbanen mellem Odder og Lisbjerg. Arkivfoto: Axel Schütt

ODDER: Fra natten til onsdag 21. november indleder Aarhus Letbane arbejdet med at slibe skinner på hele letbanestrækningen fra Odder til Lisbjergskolen. Slibearbejdet er en del af det almindelige vedligehold af letbanesystemet. For ikke at genere letbanedriften udføres arbejdet om natten.

Slibearbejdet mellem Aarhus H og Odder tager tre til fire dage, og det gælder også det tilsvarende arbejde på strækningen mellem Aarhus H og Lisbjergskolen. Skinneslibningen udføres med specialkøretøjer og vil medføre støj. Naboer vil dog kun opleve forbigående støjgener, da slibekøretøjerne bevæger sig med op til 20 kilometer i timen.

På strækningen mellem Aarhus H og Lisbjergskolen vil naboerne blive forstyrret ad to omgange, da der er dobbeltspor på denne del af Letbanen. Slibning af skinner udføres op til én gang om året for at reducere støj fra skinnerne og samtidig forbedre kørekomforten i letbanetogene. Arbejdet ventes at være afsluttet senest fredag 30. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

112

15-årig dreng faldt om med hjertestop: Motorcykelbetjent og livredder kæmpede side om side

Annonce