Annonce
Aarhus

Letbanen stoppet: Påkørt af flugtbilist

Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Letbanen er blevet påkørt af en bilist, der efterfølgende er stukket af.

AARHUS: Ved krydset Halmstadgade og Nehrus Allé er en bilist kørt ind i Letbanen.

- En bilist laver en u-vending og snitter toget. Så der er ikke nogen betydelig skade på toget, forklarer Jens Velling, kommunikationschef, Aarhus Letbane til TV2 ØSTJYLLAND.

Alligevel blev toget taget ud af drift, og kørslen blev stoppet på Letbanen.

- Vi har en standardprocedure med, at vi skifter toget ud, hvis de har været involveret i et uheld. De bliver kørt tilbage til værkstedet for inspektion, og sætter et andet letbanetog ind, siger Jens Velling.

Bilisten valgte efterfølgende at stikke af fra ulykken.

- Jeg ved ikke, hvor meget der er sket med bilisten, da han stikker af, siger Jens Velling.

Fra Skejby og ned til Universitet er Letbanen ikke i drift - men det resterende skulle køre, mener kommunikationschefen.

- Vi plejer at kunne køre til Universitet, hvor vi kan vende og køre retur.

Aarhus Letbane forventer at være i fuld drift igen senest 19.30.

Kilde: TV2 Østjylland

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce