Annonce
Aarhus

Letbanen stoppet: Påkørt af flugtbilist

Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Letbanen er blevet påkørt af en bilist, der efterfølgende er stukket af.

AARHUS: Ved krydset Halmstadgade og Nehrus Allé er en bilist kørt ind i Letbanen.

- En bilist laver en u-vending og snitter toget. Så der er ikke nogen betydelig skade på toget, forklarer Jens Velling, kommunikationschef, Aarhus Letbane til TV2 ØSTJYLLAND.

Alligevel blev toget taget ud af drift, og kørslen blev stoppet på Letbanen.

- Vi har en standardprocedure med, at vi skifter toget ud, hvis de har været involveret i et uheld. De bliver kørt tilbage til værkstedet for inspektion, og sætter et andet letbanetog ind, siger Jens Velling.

Bilisten valgte efterfølgende at stikke af fra ulykken.

- Jeg ved ikke, hvor meget der er sket med bilisten, da han stikker af, siger Jens Velling.

Fra Skejby og ned til Universitet er Letbanen ikke i drift - men det resterende skulle køre, mener kommunikationschefen.

- Vi plejer at kunne køre til Universitet, hvor vi kan vende og køre retur.

Aarhus Letbane forventer at være i fuld drift igen senest 19.30.

Kilde: TV2 Østjylland

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce