Annonce
Aarhus

Letbanen udbetaler millionbonusser til projektchefer for at holde på dem

En aktindsigt, som netmediet journalista.dk har fået ved Aarhus Letbane viser, at en gruppe projektchefer hos Aarhus Letbane i 2017 modtog bonusser på henholdsvis 1.180.340 kroner, 1.264.887 kroner, 1.264.887 kroner, 1.309.530 kroner og 751.125 kroner. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En række projektchefer hos Aarhus Letbane har fået bonusser på over én million kroner for at blive i jobbet, indtil letbanen står færdig.

AARHUS: På den gode side af én million kroner.

Det er, hvad fire projektchefer i Aarhus Letbane i 2017 fik udbetalt som en såkaldt 'fastholdelsesbonus', der skal få dem til at blive i jobbet, indtil arbejdet er udført.

Det skriver journalista.dk, der har fået aktindsigt i tallene hos letbanen.

Aarhus Letbanes informationschef Jens Velling, bekræfter at bonusserne er blevet udbetalt. Han mener dog også, at udbetalingen var helt naturlig.

- Aarhus Letbane er den første af sin slags i Danmark og et komplekst projekt, hvor man både bygger 12 kilometer ny letbane i Aarhus og samtidig omdanner 98 kilometer tidligere jernbane til elektrificeret letbane mellem Odder og Grenaa. Det kræver højt specialiserede medarbejdere med særlige kompetencer, der blandt andet skal styre en stor konsortiepartner og flere underleverandører, skriver han i en mail til Århus Stiftstidende.

Han peger blandt andet på, at man ellers risikerer, at medarbejderne forsvinder før tid - og det kunne i så fald forsinke processen og dermed også gøre den dyrere.

Han påpeger også, at bonusserne alle har været fastholdelsesbonusser, der udelukkende har været knyttet til, at de pågældende medarbejdere blev i deres jobs i en defineret tidsperiode. Der har altså ikke været tale om resultatbonusser.

- At ejerne på et senere tidspunkt beslutter at reducere i bonusserne som følge af forsinkelsen i efteråret 2017, gør ikke fastholdelsesbonusserne til resultatbonusser, skriver Jens Velling.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce