Annonce
Østjylland

Letbanen: Vagter under testkørsel til Grenaa kostede ekstra

Foto: Axel Schütt

Mellem 750.000 og 1,5 millioner kroner var prisen for afspærringer besat med letbanefolk under tre ugers testkørsel på Djurslandstrækningen.

ØSTJYLLAND: Det har været dyrere for Aarhus Letbane at lave tre ugers testkørsel på den længe ventede strækning Aarhus-Grenaa, end det var at lave testkørsel til Odder. Det skyldes, at letbane-folk fysisk måtte være til stede, når overgange skulle sikres med mobile afspærringer.

Lønomkostningerne til afspærringerne på Djurslandsstrækningen løber op i et sted mellem 750.000 og 1,5 millioner kroner. Det skriver Jyllands-Posten onsdag og fortæller, at mellem 2-25 personer har været i sving under hver enkelt testkørsel på det forsinkede stræk.

Da der i sin tid blev kørt testkørsler på Odder-strækningen, var udgifterne langt mindre, fordi Aarhus Letbane ikke behøvede fysisk personel i nær samme udstrækning. Stationære afspærringer og skilte gjorde det ud for mandskabet, men til gengæld måtte bilister og andre i flere uger leve med omkørsler og andre gener for at sikre trafikken.

Det var dem, letbanen gerne ville undgå på Djurslandsstrækningen.

Overfor Jyllands-Posten forklarer kommunikationschef Jens Velling, at de forskellige metoder og løsninger - og dermed prisen - varierer på et projekt som Aarhus Letbane, der kører rundt med et budget på fire milliarder kroner.

Letbanen skal ikke have flere testkørsler på strækningen, men går nu ind i en ny fase, som kaldes erfaringskørsel.

Aarhus Letbane brugte under den afsluttede testkørsel fysisk personale i stedet for skilte og klodser for at genere trafikken mindst muligt. Men det kostede på lønsiden. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ny aflysning: Corona-epidemien spænder igen ben for kæmpe fællesfest

Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce