Annonce
Østjylland

Letbanen: Vagter under testkørsel til Grenaa kostede ekstra

Foto: Axel Schütt

Mellem 750.000 og 1,5 millioner kroner var prisen for afspærringer besat med letbanefolk under tre ugers testkørsel på Djurslandstrækningen.

ØSTJYLLAND: Det har været dyrere for Aarhus Letbane at lave tre ugers testkørsel på den længe ventede strækning Aarhus-Grenaa, end det var at lave testkørsel til Odder. Det skyldes, at letbane-folk fysisk måtte være til stede, når overgange skulle sikres med mobile afspærringer.

Lønomkostningerne til afspærringerne på Djurslandsstrækningen løber op i et sted mellem 750.000 og 1,5 millioner kroner. Det skriver Jyllands-Posten onsdag og fortæller, at mellem 2-25 personer har været i sving under hver enkelt testkørsel på det forsinkede stræk.

Da der i sin tid blev kørt testkørsler på Odder-strækningen, var udgifterne langt mindre, fordi Aarhus Letbane ikke behøvede fysisk personel i nær samme udstrækning. Stationære afspærringer og skilte gjorde det ud for mandskabet, men til gengæld måtte bilister og andre i flere uger leve med omkørsler og andre gener for at sikre trafikken.

Det var dem, letbanen gerne ville undgå på Djurslandsstrækningen.

Overfor Jyllands-Posten forklarer kommunikationschef Jens Velling, at de forskellige metoder og løsninger - og dermed prisen - varierer på et projekt som Aarhus Letbane, der kører rundt med et budget på fire milliarder kroner.

Letbanen skal ikke have flere testkørsler på strækningen, men går nu ind i en ny fase, som kaldes erfaringskørsel.

Annonce
Aarhus Letbane brugte under den afsluttede testkørsel fysisk personale i stedet for skilte og klodser for at genere trafikken mindst muligt. Men det kostede på lønsiden. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Sundhedsordførere: Nu må ministeren stoppe omskæringslægen

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce