Annonce
Aarhus

Letbanen: Vi forhandler fortsat

»Vi forhandler fortsat, og intet er afgjort endnu.«

»Vi forhandler fortsat, og intet er afgjort endnu.«

Sådan lyder svaret fra bestyrelsesformanden i Anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S, Erik Jespersen, der også er direktør for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

»Udbudsprocessen vedrørende transportpakken, som er leverancen af tog, skinner, elektrificering og vedligeholdelsescenter med videre er ikke færdig endnu. Det forventes, at der endnu skal forhandles et stykke tid, før selskabet har nået et endeligt resultat og kan udpege en vinder af udbuddet. Når der er færdigforhandlet, skal der udarbejdes en indstilling om indgåelse af kontrakt. Indstillingen skal godkendes hos de tre ejere, Aarhus Kommune, Region Midtjylland og Staten,« svarer Erik Jespersen i et skriftligt svar til Århus Stiftstidende.

Annonce

Så længe udbudprocessen kører, kan Letbaneselskabet altså ikke udtale sig nærmere om indholdet i tilbuddene, prisniveauet og forhandlingerne med de bydende.

Erik Jespersen kommenterer bekræfter oplysninger i Jyllands-Posten om at det italienske firma Ansaldo STS indgår i et af de tre bydende konsortier.

Det har i øvrigt været offentligt kendt siden udbuddets start i december 2012, og har fremgået af letbanens hjemmeside siden da.

»Artiklen i Jyllands-Posten gør imidlertid en del ud af at sammenkæde Ansaldo STS med DSB's IC4-tog, der er leveret af AnsaldoBreda. Det er en noget odiøs sammenligning, når det drejer sig om Aarhus Letbanes udbud. I det konsortium, hvor Ansaldo STS indgår, er det den schweiziske togproducent Stadler, der står for at levere togene, mens Ansaldo STS står for at levere spor, elektrificering og vedligeholdelsescenter. Ansaldo har leveret disse ting til bl.a. Københavns Metro, der er kendt som en af de mest driftsikre metroer i verden. Togleverandøren Stadler har, ligesom de øvrige bydere, leveret letbanetog til mange byer, herunder Bergen i Norge,« oplyser Erik Jespersen.

Bestyrelsesformanden peger på, at alle tre prækvalificerede konsortier gennem leverancer til andre europæiske byer har vist, at de evner at levere løsninger, der fungerer.

»Det har i den forbindelse været centralt for Aarhus Letbane, at der indkøbes togmateriel, der har bevist sin driftsduelighed i andre byer. Det har tidligere i letbaneprojektet været overvejet, at se nærmere på f.eks. dieselhybridtog, hvilket vi valgte at se bort fra i forbindelse med udbuddet, bl.a. fordi der ikke er tilstækkelige driftserfaringer med den type materiel. Vi ønsker med andre ord ikke at eksperimentere. Aarhusområdet skal have en letbane der fungerer.«

Ifølge Erik Jespersen har de tre konsortier Alstom, Ansaldo STS/Stadler og OHL/Vossloh alle leveret tilbud, der lever op til udbuddets kvalitetskrav.

»Når udbudsprocessen er gennemført og en vinder er udpeget, vender vi tilbage med mere information,« lover Erik Jespersen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Navne

Mindeord: Aase sad altid ved sit havnehus og nød morgenolen

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Annonce