Annonce
Aarhus

»Letbanen vil ændre jeres by fuldstændigt«

I den franske champagneby Reims er antallet af biler holdt op med at stige, efter at byen har sat en letbane på skinner. Avisen tog en prøvetur.

I det østjyske er der mildest talt delte meninger om, hvad den kommende Aarhus Letbane vil betyde for trafiktrængslen, -sikkerheden, pendlerkomforten og landsdelen som helhed, når togene begynder at rulle i slutningen af 2016 - hvis tidsplanen og økonomien holder.

I den franske champagneby Reims, hvor de har haft letbane siden 2011, vokser begejstringen. Og vi kan også godt begynde at glæde os, mener Alain Lescouet, som er borgmester i en forstad til Reims, og en af forkæmperne for byens letbane:

»Det kommer til at ændre jeres by fuldstændigt,« siger han.

I Reims er antallet af biler holdt op med at stige, og folk lader i højere grad bilen stå, når de skal ind til byen på arbejde eller på indkøb, oplyser han.

Den tendens overrasker ikke Aarhus' rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S), som mener, at letbanen vil få nye grupper af trafikanter til at køre kollektivt:

»Der er masser af herrer med jakkesæt i Københavns metro. Og det er dem, du ikke ser så rasende mange af i vores gule busser,« siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce