Annonce
Aarhus

Letbanens sidste forberedelser er i gang: Der kan forventes natlig støj langs Odderbanen

Aarhus Letbane er i gang med de sidste testkørsler på Odderbanen. Samtidig skal der laves sporarbejde, så der kan forventes støj langs banen. Foto: Henrik Lund

Skinner, ballast og skærver skal justeres på Odderbanen. Det kan medføre støj langs sporet.

Annonce

AARHUS/ODDER: Aarhus Letbane er i øjeblikket i gang med de afsluttende testkørsler på Odderbanen. Derfor kan beboerne langs banen i øjeblikket opleve de næsten lydløse letbanetog køre frem og tilbage mellem Odder og Aarhus.

Alligevel kan der forventes støjgener for naboerne i de kommende uger. Her skal der nemlig udføres sporarbejde på banen.

I forbindelse med klargøringen af Odderbanen, foregår der hen over sommeren en række afsluttende finish arbejder, som skal gøre strækningen klar til driftsstart, skriver Aarhus Letbane i en opdatering på selskabets hjemmeside.

På strækningen mellem Aarhus og Odder bliver der fra tirsdag 31. juli udført justering af skinner, ballast og skærver. Arbejdet sker i forlængelse af sporstabilisering ved udlægning af skærver.

Da der fortsat udføres testkørsler på strækningen i dagtimerne, udføres sporarbejdet hovedsageligt om aftenen og natten og kan således medføre støjgener for de nærmeste naboer.

Da der er tale om mindre justeringer på hele strækningen mellem Aarhus og Odder, vil arbejdet kun i korte perioder være koncentreret omkring samme sted. Dermed vil naboer til letbanen opleve arbejdet som hurtigt overstået.

Præcist hvornår letbanetogene begynder at køre med passagerer på Odderbanen er endnu uvist, men Aarhus Letbane forventer, at det sker i løbet af august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politikerne kan ikke fjerne skulptur af testikler ligesom Vanddragen

Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Aarhus

Skulptur af testikler vækker vrede, halvandet år efter at den kom op

Annonce