Annonce
Aarhus

Letbanens sidste forberedelser er i gang: Der kan forventes natlig støj langs Odderbanen

Aarhus Letbane er i gang med de sidste testkørsler på Odderbanen. Samtidig skal der laves sporarbejde, så der kan forventes støj langs banen. Foto: Henrik Lund

Skinner, ballast og skærver skal justeres på Odderbanen. Det kan medføre støj langs sporet.

AARHUS/ODDER: Aarhus Letbane er i øjeblikket i gang med de afsluttende testkørsler på Odderbanen. Derfor kan beboerne langs banen i øjeblikket opleve de næsten lydløse letbanetog køre frem og tilbage mellem Odder og Aarhus.

Alligevel kan der forventes støjgener for naboerne i de kommende uger. Her skal der nemlig udføres sporarbejde på banen.

I forbindelse med klargøringen af Odderbanen, foregår der hen over sommeren en række afsluttende finish arbejder, som skal gøre strækningen klar til driftsstart, skriver Aarhus Letbane i en opdatering på selskabets hjemmeside.

På strækningen mellem Aarhus og Odder bliver der fra tirsdag 31. juli udført justering af skinner, ballast og skærver. Arbejdet sker i forlængelse af sporstabilisering ved udlægning af skærver.

Da der fortsat udføres testkørsler på strækningen i dagtimerne, udføres sporarbejdet hovedsageligt om aftenen og natten og kan således medføre støjgener for de nærmeste naboer.

Da der er tale om mindre justeringer på hele strækningen mellem Aarhus og Odder, vil arbejdet kun i korte perioder være koncentreret omkring samme sted. Dermed vil naboer til letbanen opleve arbejdet som hurtigt overstået.

Præcist hvornår letbanetogene begynder at køre med passagerer på Odderbanen er endnu uvist, men Aarhus Letbane forventer, at det sker i løbet af august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Annonce