Annonce
Aarhus

Letbanestationer ramt af hærværk: - Det giver rejsende en dårlig oplevelse

Fire letbanestationer i Syddjurs Kommune er hårdt ramt af hærværk. Syddjurs Kommune har anmeldt det til politiet, indført overvågning og overvejer, om der kan gøres mere for at forhindre hærværket. Foto: Kim Haugaard
Groft hærværk mod letbanestationer får Syddjurs Kommune til at sætte overvågning op.

SYDDJURS: Hærværksmænd har set sig gale på letbanestationer i Syddjurs Kommune.

Kommunen svarer nu igen med overvågning og politianmeldelser.

Letbanestationerne i Hornslet, Ryomgård, Mørke og Kolind har i en længere periode været ramt af hærværk mod toiletter og venterum. Siden nytår har der været fem grove episoder, hvor der er ødelagt for større beløb.

Annonce

Hærværket får nu Syddjurs kommune til at opsætte overvågning af alle hærværksramte letbanestationer. Desuden vil det blive undersøgt, om der kan laves andre tekniske tiltag for at hindre hærværket.

Kræver erstatning

Kommunen har også politianmeldt episoderne og vil kræve erstatning, hvis gerningspersonenerne findes. Sagen er desuden rejst i SSP-samarbejdet.


Det er dyrt at udbedre, det er ikke dækket af vores forsikring og det giver desuden alle rejsende en dårlig oplevelse

Poul Møller, udviklingsdirektør Syddjurs Kommune


Udviklingsdirektør i Syddjurs Kommune, Poul Møller, kalder det "dybt frustrerende" at nogle få personer ødelægger kommunens nye faciliteter.

- Det er dyrt at udbedre, det er ikke dækket af vores forsikring og det giver desuden alle rejsende en dårlig oplevelse, siger Poul Møller i en pressemeddelelse.

Han opfordrer alle, der bor i nærheden af de hærværksramte stationer til at hjælpe med at passe på dem.

- Kontakt endelig politi eller SSP, hvis man ved noget, siger Poul Møller.

Syddjurs Kommunes ejendomsadministration vil nu kontakte letbanen og de lokale distriktsråd for at høre, om de har forslag til ændringer, som kan hindre hærværket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce