Annonce
Aarhus

Letbanestop ved Den Permanente skal undersøges

Området ved Den Permanente kunne slippe for trafikkaos, hvis den kommende letbane stoppede her, mener flere partier, der nu vil undersøgee muligheden. Foto: Finn Byrum

RISSKOV: For et år siden samlede borgere underskrifter ind for at få genåbnet et stoppested for letbanen ved Den Permanente Badeanstalt i Risskov.

Onsdag var debatten nået helt ind i byrådet på forslag fra Enhedslisten og Alternativet, der mener, at mange flere vil kunne benytte området uden at bidrage til biltrafik og parkeringskaos på Salonvejen.

Teknisk rådmand Bünyamin Simsek (V) tog positivt imod forslaget.

- Der er mange hensyn, men også mange fordele. Det er kendt, at der er store parkeringsproblemer derude, så det vil være rigtigt fint med stop derude. Det kan dog få driftsmæssige konsekvenser ved et stoppested, fordi det tager tid at stoppe.

Medforslagsstiller Keld Hvalsø (EL) sendte sagen i teknisk udvalg for at set på muligheden.

Ango Winther (S) betegnde det som et "hammergodt forslag".

- Det bør være en mulighed at lave et stop, og lad os få analyseret hvad der er op og ned.

Der var også ros til forslaget fra SF, Radikale, DF og Konservative, LA og Venstre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce