Annonce
Østjylland

Letbanetog for natteravne: Passagerer mod Odder får sen afgang fra Aarhus

Odderbanen får sen afgang mod syd. Foto: Aarhus Letbane

AARHUS/ODDER: Det bliver fremover noget lettere for passagererne langs Odderbanen at komme hjem fra for eksempel sene arrangementer i Aarhus' kulturliv.

Når trafikken på Grenåbanen åbner, begynder togene samtidig at køre på den nyanlagte strækning fra Lystrup til Lisbjerg. De tog fortsætter videre mod Odder, så der i dagtimerne på hverdage bliver fire afgange i hver retning på strækningen mellem Aarhus H og Mårslet.

Samtidig justerer Midttrafik køreplanen på strækningen mellem Lisbjergskolen og Odder, så sidste afgang fra Aarhus mod Odder først kører fra Aarhus H klokken 0.46 med ankomst til Odder klokken 1.25.

Før justeringen af køreplanen har den sidste afgang fra Aarhus mod Odder kørt fra hovedbanegården klokken 0.17, mens sidste afgang i mange år på Odderbanen hed 23.40 fra Aarhus H.

Derimod er der ikke den store forskel på første afgang fra Odder i retning mod Aarhus. Toget får afgang 5.36, hvilket er et enkelt minut tidligere end nu.

Annonce
Illustration: Midttrafik
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

Annonce