Annonce
Østjylland

Letbanetog til tiden: Grenåbanen lever op til målene

Der er ingen grund til at tjekke uret - letbanen kører til tiden. Foto: Jens Thaysen
Der er nu kommet så meget styr på trafikken på Grenåbanen, at det i marts måned for første gang lykkedes Aarhus Letbane at leve op til målene for pålidelighed og rettidighed.

AARHUS/ØSTJYLLAND: Siden Aarhus Letbane åbnede for trafikken på Grenåbanen, har togene været ramt af mange forsinkelser og aflysninger. Her næsten et år efter åbningen, er der nu kommet så meget styr på driften, at banen for første gang i tiden som letbane, lever op til målene for pålidelighed og rettidighed.

Det viser netop offentliggjorte tal fra Aarhus Letbane.

Målet for togene på Aarhus Letbane er, at 95 procent af togene på alle tre delstrækninger skal gennemføres og at lige så mange kører til tiden. Det lykkedes for første gang for letbanen i marts måned.

97,3 procent af togene på Grenåbanen blev gennemført og af dem kørte 95,8 procent til tiden. Både på den indre strækning gennem byen og på Odderbanen er letbanen igen et godt stykke over målet.

"Det er en ganske tilfredsstillende udvikling, selv når den aktuelle samfundskrise tages i betragtning, som først og fremmest har haft færre passagerer og en i perioder reduceret køreplan som konsekvens for letbanen," skriver Aarhus Letbane.

Annonce

Strømudfald skyld i mange aflysninger

Opgørelsen for marts viser også, at den nyanlagte indre strækning gennem byen fortsat er imponerende driftsikker. Næsten 99 procent af alle afgangene blev afviklet og lige så mange procent kørte til tiden. Sådan har det været siden den strækning åbnede i december 2017.

Også på Odderbanen er trafikken stabil. 97,6 procent af afgangene blev gennemført og 97,7 procent kørte til tiden.

Næsten 40 procent af aflysningerne på Aarhus Letbane skyldes et omfatttende strømudfald på Letbanens Trafik- og Servicecenter mandag 23. marts 2020. Udfaldet betød, at trafikken stod stille i cirka to timer, hvilket resulterede i omegnen af 200 aflyste afgange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce