Annonce
Aarhus

Letbanetog til tiden: Trafikken på Aarhus Letbane er blevet stabil

Passagererne i letbanens tog kan efterhånden godt regne med, at togene kører til tiden. Arkivfoto: Axel Schütt
Kun ganske få af afgangene på letbanen blev aflyst i februar. Også antallet af forsinkelser faldt.
Annonce

AARHUS: For fjerde måned på stribe er antallet af aflysninger og forsinkelser på Aarhus Letbane faldet. Helt friske tal fra Aarhus Letbane viser, at i februar 2019 var kun en halv procent af afgangene aflyst, mens kun lidt mere end to procent kørte med forsinkelser.

De nye tal glæder Aarhus Letbanes direktør Michael Borre.

- Isoleret set er tallene for februar rigtig fine, fortæller han til Århus Stiftstidende.

Aarhus Letbane er nu meget tæt på at køre med en rettidighed, som da passagertrafikken kun kørte på den indre strækning gennem byen fra Aarhus H til Universitetshospitalet.

Direktøren ønsker stadig en lille smule bedre tal, men er overordnet tilfreds.

- Det her er så tæt på de 98 procent, som vi gerne vil op på. Vi er udmærket tilfredse.

Brødtekst

Annonce

Flere Tango-tog til rådighed

Aarhus Letbane har flere af den store letbanetogtype - Tangoen - klar og er derfor blevet mindre sårbare for aflysninger end tidligere.

- Vi har nu 12 tangoer klar, men skal kun bruge ni for at opretholde driften, forklarer Michael Borre.

Tidligere rådede Aarhus Letbane kun over lige præcis ni Tango-tog. Det betød, at lige så snart et af de tog skulle tages ud af drift - for eksempel efter et uheld i trafikken - manglede letbanen tog i forhold til køreplanen.

Annonce

Til Grenaa i april?

Aarhus Letbane fik ellers problemer med forsinkede og aflyste tog, da trafikken på strækningen til Odder åbnede i august 2018.

Værst var det i oktober 2018, hvor seks procent af afgangene blev aflyst og af de der kørte var mere end 13 procent forsinkede.

En mere robust køreplan fra december 2018 gav ret hurtigt bonus og siden er antallet af aflysninger og forsinkelser dalet.

Det forventes, at trafikken på Grenåbanen åbner for passagerer sidst i april 2019. Når det sker, vender Grenaa-togene på Aarhus H for ikke at risikere at eventuelle forsinkelser på den 'nye' strækning, skal forplante sig til resten af letbanens strækninger. Når driften på Grenåbanen er stabil, er det planen, at togene fra Grenaa skal fortsætte hele vejen til Mårslet og enkelte endda helt til Odder i myldretiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce