Annonce
Aarhus

Lettet Britt Bager får to nye Venstre-kolleger: - Det gavner Østjylland

Jakob Ellemann-Jensen og Britt Bager omfavner hinanden hos Venstre i Landstingssalen på Christiansborg på valgnatten. Britt bager sov tre timer - og håber nu hun genvælges. Venstre fik et super-valg i Østjylland. Foto: Scanpix
En lettet Venstre-ordfører Britt Bager fik tre timers søvn oven på en valgaften, hvor regeringspartiet gik frem fra fire til seks mandater i Østjylland.

AARHUS: Venstres Britt Bager, der har gjort kometkarriere gennem sine første fire år på Christiansborg som ordfører for regeringspartiet, er lettet.

Det siger hun torsdag morgen oven på valgnatten. Venstre fik næsten en fjerdedel af alle stemmer i Østjyllands Storkreds - helt præcis 22,6 procent - og får dermed seks østjyske medlemmer af Folketinget i den kommende valgperiode mod fire i den forgangne. Det betyder blandt andet, at den tidligere borgmester i Favrskov, Anders G. Christensen, sandsynligvis bliver ny mand i Folketinget for Venstre. Sammen med Britt Bager.

- Jeg gik i seng klokken 2 i nat og stod op klokken 5. Men jeg har sovet lidt bedre end forrige valgnat, selv om man aldrig skal tage noget for givet, inden de personlige stemmer er talt op. Ved mit første valg for fire år siden gik Venstre ned fra syv til fire mandater i Østjylland, så det er lidt sjovere lige nu, siger Britt Bager, der stiller op i Djurs kredsen.

Britt Bager ser store muligheder i, at Venstre har øget sit mandattal med 50 procent i Aarhus og omegn.

- Jeg er meget lettet. For alle meningsmålinger sagde, vi ville gå tilbage her i Østjylland. I de fire uger, jeg har ført valgkamp netop i Østjylland, har jeg ikke haft samme indtryk som målingerne. Jeg kunne ikke forstå det. Folk var meget positive. Nu er jeg lettet over, at det holdt stik - og to nye Venstre-folk gavner helt sikkert Østjylland, siger Britt Bager.

Annonce

To nye Venstre-kolleger

- At jeg får to nye kolleger i Folketinget er i sig selv godt. Vi vil virkelig målrettet kunne arbejde sammen for Østjylland. Det er der ingen tvivl om. For eksempel, når vi taler om forskellige projekter med infrastrukturen. Det siger sig selv, at bare antallet af mandater vil give en større arbejdsindsats.

Britt Bager har som ordfører i Folketinget for Venstre virkelig slået sit navn fast i den almindelige offentlighed. Når magten skal fordeles på Christiansborg de kommende dage, trækker hun sig dog lidt tilbage.

- Det bliver helt op til Lars Løkke Rasmussen, hvad der så skal ske. Han rakte på valgaftenen hånden frem til Socialdemokratiet for at opnå et bredt flertal til gavn for Danmark. Mette Frederiksen har Lars Løkkes telefonnummer. I situationen vil en SV-regering være det bedste, sådan at de yderste fløje med Enhedslisten og Nye Borgerlige holdes udenfor indflydelse, siger Britt Bager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce