Annonce
Aarhus

Lettet Britt Bager får to nye Venstre-kolleger: - Det gavner Østjylland

Jakob Ellemann-Jensen og Britt Bager omfavner hinanden hos Venstre i Landstingssalen på Christiansborg på valgnatten. Britt bager sov tre timer - og håber nu hun genvælges. Venstre fik et super-valg i Østjylland. Foto: Scanpix
En lettet Venstre-ordfører Britt Bager fik tre timers søvn oven på en valgaften, hvor regeringspartiet gik frem fra fire til seks mandater i Østjylland.

AARHUS: Venstres Britt Bager, der har gjort kometkarriere gennem sine første fire år på Christiansborg som ordfører for regeringspartiet, er lettet.

Det siger hun torsdag morgen oven på valgnatten. Venstre fik næsten en fjerdedel af alle stemmer i Østjyllands Storkreds - helt præcis 22,6 procent - og får dermed seks østjyske medlemmer af Folketinget i den kommende valgperiode mod fire i den forgangne. Det betyder blandt andet, at den tidligere borgmester i Favrskov, Anders G. Christensen, sandsynligvis bliver ny mand i Folketinget for Venstre. Sammen med Britt Bager.

- Jeg gik i seng klokken 2 i nat og stod op klokken 5. Men jeg har sovet lidt bedre end forrige valgnat, selv om man aldrig skal tage noget for givet, inden de personlige stemmer er talt op. Ved mit første valg for fire år siden gik Venstre ned fra syv til fire mandater i Østjylland, så det er lidt sjovere lige nu, siger Britt Bager, der stiller op i Djurs kredsen.

Britt Bager ser store muligheder i, at Venstre har øget sit mandattal med 50 procent i Aarhus og omegn.

- Jeg er meget lettet. For alle meningsmålinger sagde, vi ville gå tilbage her i Østjylland. I de fire uger, jeg har ført valgkamp netop i Østjylland, har jeg ikke haft samme indtryk som målingerne. Jeg kunne ikke forstå det. Folk var meget positive. Nu er jeg lettet over, at det holdt stik - og to nye Venstre-folk gavner helt sikkert Østjylland, siger Britt Bager.

To nye Venstre-kolleger

- At jeg får to nye kolleger i Folketinget er i sig selv godt. Vi vil virkelig målrettet kunne arbejde sammen for Østjylland. Det er der ingen tvivl om. For eksempel, når vi taler om forskellige projekter med infrastrukturen. Det siger sig selv, at bare antallet af mandater vil give en større arbejdsindsats.

Britt Bager har som ordfører i Folketinget for Venstre virkelig slået sit navn fast i den almindelige offentlighed. Når magten skal fordeles på Christiansborg de kommende dage, trækker hun sig dog lidt tilbage.

- Det bliver helt op til Lars Løkke Rasmussen, hvad der så skal ske. Han rakte på valgaftenen hånden frem til Socialdemokratiet for at opnå et bredt flertal til gavn for Danmark. Mette Frederiksen har Lars Løkkes telefonnummer. I situationen vil en SV-regering være det bedste, sådan at de yderste fløje med Enhedslisten og Nye Borgerlige holdes udenfor indflydelse, siger Britt Bager.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Slagter Kruse lukker efter 132 år: - Det er vemodigt, men også en lettelse

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Sport

Sara Slotts karriere slutter med styrt i OL-semifinalen

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

60 år: En karriere i bæredygtighedens tegn

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Østjylland

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Aarhus

4 mulige historier - Du bestemmer, hvilken der skal laves journalistik på

Annonce