Annonce
Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Sir Elton John kommer til Horsens på sin globale farvel-turné. Foto: Rocket Entertainment, Ben Gibson
Den levende 74-årige legende skruer op for forventningerne til koncert på Casa Arena næste år. Efter corona-krisen kalder Horsens & Friends' direktør det ”utrolig vigtigt” igen at kunne melde et stort navn ud.

Horsens: 30.000 publikummer får næste sommer mulighed for at møde en levende legende på Casa Arena i Horsens. Måske for sidste gang på dansk jord.

Sir Elton John har onsdag offentliggjort en stribe destinationer på sin fler-årige, globale farvel-turné ”Farewell Yellow Brick Road”, og i mængden af internationale metropoler sætter den farverige, 74-årige brite sig også bag klaveret på stadion på Langmarksvej i Horsens. Nærmere bestemt 7. juni næste år.

- Vi er med blandt nogle af verdens største byer og stadioner på den her turné, så vi er i godt selskab. Det er bare dejligt, at vi i Horsens igen får lov til at blande os, siger Claus Visbye, direktør i Horsens & Friends, som står bag koncerten, der bliver Elton Johns anden i byen.

Annonce

I 2003 besøgte han også Horsens, dengang i langt mindre rammer med en sommerkoncert i Lunden.

”Still standing” efter corona

Efter et par år, hvor coronakrisen i udpræget grad har givet åndenød i koncertbranchen, og hvor Horsens & Friends ad flere omgange har måttet udskyde koncerter med internationale navne som Bryan Adams og Sting, er Claus Visbye glad for igen at præsentere et verdensnavn.


Jeg har tænkt mig at sige farvel på størst mulig måde ved at optræde på bedst mulig måde med den mest spektakulære produktion, jeg nogensinde har haft, og ved at spille på steder, der har betydet så meget for mig i min karriere.

Sir Elton John


- For os er det rigtig godt at vise, at Horsens & Friends takket være hjælp fra nye som gamle sponsorer er kommet igennem coronaen. For en relativt lille størrelse som Horsens & Friends, hvor der ikke skal meget til, før tingene rykker, er det vigtigt at vise sponsorerne, byen og branchen, at vi altså er en spiller som koncertarrangør. At vi stadig står. Det er et utrolig vigtigt signal, siger Claus Visbye med et vink til bare et af Elton Johns mange hits: ”I’m still standing”.

Annonce

Farvel på størst mulig måde

Apropos hits er det netop en parade af den slags, publikum kan forvente på Casa Arena næste sommer, spår direktøren. Og stjernen selv skruer ikke ned for forventningerne:

“De koncerter, jeg nu har annonceret, bliver mine sidste turnédatoer nogensinde i Nordamerika og Europa. Jeg har tænkt mig at sige farvel på størst mulig måde ved at optræde på bedst mulig måde med den mest spektakulære produktion, jeg nogensinde har haft, og ved at spille på steder, der har betydet så meget for mig i min karriere”, udtaler han i en pressemeddelelse om ”Farewell Yellow Brick Road”-turnéen.

Claus Visbye supplerer Sir Elton John med et kig på nogle af de ørehængere, han som en af verdens bedst sælgende musikere nogensinde har præsteret siden gennembruddet med singlen ”Your Song” i 1970:

- Med et bagkatalog, som tæller ”Your Song”, ”Nikita”, ”Rocket Man”, ”Tiny Dancer”, ”Yellow Brick Road”, ”Circle Of Life”, ”Candle In The Wind”, ”Crocodile Rock”, ”Bennie And The Jets” og ”Don’t Let The Sun Go Down On Me”, så har mange af Elton Johns sange været soundtrack til vores liv de sidste mange årtier. Når så Elton John udtaler, at det er det mest spektakulære show, han nogensinde har sat op, ja, så er man ikke i tvivl om, at det bliver stort, siger han.

Annonce

Største koncert siden Pink

Med 30.000 koncertbilletter til salg er Horsens & Friends ude med sin publikumsmæssigt største satsning, siden amerikanske Pink i august 2019 optrådte for 25.000 på Casa Arena.

Claus Visbye er klar over, at Elton John-koncerten falder ind i et musikmarked, der har været presset under pandemien, og som først nu for alvor skal til at rejse sig igen. Han tror dog på, at publikummet næste år vil være klar til de helt store arrangementer  igen.

- Jeg tænker, at verden forhåbentlig vil være nogenlunde tilbage i normal gænge. Til den tid vil vi have en mere eller mindre fuldt vaccineret befolkning, så der burde ikke være noget, der hindrer folk i at gå til koncert, siger han.

Billetsalget til Elton John-koncerten åbner 27. september.

Annonce
Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Spildevand i havnebassin: - Vandkvaliteten er på et niveau, hvor jeg ikke vil anbefale, man bader

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Aarhus

Aarhusregionens kulturinstitutioner udvalgt: Million-indsprøjtning skal kick-starte vigtigt erhverv

Alarm 112

Tre personer kæntrede i jolle ved Samsø - Både Molslinjen og Samsøfærgen sejlede til undsætning

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur For abonnenter

Boganmeldelse: Forfatter Erling Jepsen med tredje erindringsroman - Kan Gram holde vægten?

Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

OL

Mens du sov: Håndboldherrer snupper ny storsejr i morgenseance ved OL

AGF

Svensker trænede tirsdag med AGF for første gang: - Han kan spille kampe lige med det samme

Aarhus For abonnenter

Se her, Aarhus: I Odder findes det gode eksempel på et godt liv som voksen-handicappet

Alarm 112

Kørt på skadestuen: 62-årig mand i kørestol blev påkørt af personbil

Annonce