Annonce
Kultur

Levende, musikalsk julekalender i Langenæskirken

Aarhus Pigekantori, juniorkor og spirekor er den første låge i Langenæskirkens levende julekalender. PR-foto

AARHUS: Langenæskirken har siden 2010 haft "Den levende julekalender" som en del af kirkens juleforberedelser.

Dette års levende julekalender står i musikkens tegn med et program, der blandt andet spænder over traditionelle julesange og salmer, barbershop, folkemusik, klassisk korsang samt fransk og latinamerikansk julemusik.

Det første julekalenderarrangement finder sted mandag 2. december klokken 17, hvor unge stemmer i Aarhus Pigekantori, juniorkor og spirekor synger julen ind. Korene ledes af Martha Fyrstenborg og Katrine Broch Møller.

Næste låge åbnes onsdag 3. december klokken 17, hvor Rasmussen med band gæster kirken. Bag navnet gemmer sig Jonas Flodager Rasmussen, der i 2018 vandt Dansk Melodi Grand Prix. Han har også en mangeårig fortid som sanger i Langenæskirkens kor. Med sig har han Mathias Achermann på percussion/bas og Søren Skovgaard på guitar. Der er julekalender hver mandag til torsdag i december frem til jul. Hver gang klokken 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce