Annonce
Aarhus

Leverandører til Aarhus Kommune får betalingen hurtigere

Det er som om at de stynede træer ved rådhuset griber ud efter hjælp. Nu kommer Aarhus Kommune betrængte leverandører en smule til hjælp. Arkivfoto: Kim Haugaard
Aarhus Kommune suspenderer de normale betalingsfrister for at understøtte erhvervslivet og agter at betale med det samme, hvis leverandører beder om det.

AARHUS: For at afbøde konsekvenserne af corona-virusset for erhvervslivet, suspenderer Aarhus Kommune med øjeblikkelig virkning de normale betalingsfrister til kommunens leverandører.

Det vil sige, at hvis en virksomhed ønsker det, kan den modtage betalingen straks efter kommunens godkendelse af fakturaen, meddeler borgmesterens afdeling i en pressemeddelelse.

Den nye frivillige ordning indføres for at understøtte den indsats, regeringen allerede har sat i gang for at hjælpe de firmaer, der er presset af den manglende aktivitet i kølvandet af corona-virussets indtog i Danmark.

- Vi har både som kommune og som mennesker en forpligtigelse til at hjælpe alle dele af samfundet igennem bedst muligt. Det gælder også de virksomheder, der allerede nu begynder at blive pressede af den nedbremsning, som er i gang. Her kan vi som kommune hurtigt sikre dem bedre likviditet ved at indføre straks-betaling og ad den vej være med til at afbøde de økonomiske konsekvenser af corona-virussen. Det sætter vi i værk straks, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Konkret betyder det, at kommunen ændrer betalingsbetingelserne fra 30 dage til straks for de leverandører, der måtte ønske det, så at betalingen fremrykkes, og betales når fakturaen er godkendt.

Aarhus Kommune har på nuværende tidspunkt cirka 19.500 ubehandlede fakturaer svarende til kr. 470 mio. fordelt på 2.500 leverandører. Aarhus Kommune modtager cirka 600.000 fakturaer årligt.

Kort betalingsfrist

Fakturaer opererer normalt med en betalingsfrist på 30 dage og for nogle vedkommendes helt op til 60 dage.

Med det nye tiltag kan leverandører til Aarhus Kommunes få suspenderet den normale betalingsfrist på 30 dage (nogle 60 dage), hvis de kontakter kommunen. Herefter vil betalingen ske, straks efter at fakturaen er godkendt.

Leverandører, der har ønske om at få fremrykket betalingsbetingelserne, kan kontakte Aarhus Kommune på betalinger@ba.aarhus.dk

Yderligere information på aarhus.dk/fremrykning

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

- Skal vi slice ham her? Truede ung mand med kniv og sparkede sidespejl af politibil

Annonce