Annonce
Udland

Libanon overvejer at gøre et nyt forsøg med Hariri

Patrick Baz/Ritzau Scanpix
Mandag drøfter præsidenten med Libanons partier, om Hariri skal genindsættes for at tackle en alvorlig krise.

Efter længere tid med demonstrationer og politisk krise i Libanon overvejer det mellemøstlige land nu, om den fungerende premierminister, Saad al-Hariri, igen skal have til opgave at danne en ny regering.

Det oplyser forretningsmanden Samir al-Khatib ifølge nyhedsbureauerne dpa og Reuters. Han har selv været kandidat til posten.

Khatib siger, at der er enighed blandt Libanons sunnimuslimske politikere og ledere om at bede Hariri indtage embedet igen.

Hariri trak sig ellers fra posten den 29. oktober på grund af de store demonstrationer mod påstået korruption i regeringen. Men han leder stadig en overgangsregering, indtil en ny premierminister er udpeget.

Demonstrationerne fortsætter imidlertid.

Libanon har hårdt brug for en regering til at tage fat på arbejdet med at tackle den økonomiske krise, landet befinder sig i.

Ifølge libanesisk lov skal premierministerposten besættes af en sunnimuslim. Præsidenten er kristen, mens parlamentsformanden er shiamuslim.

Libanons øverste sunnimuslimske leder, stormufti Abdul Latif Derian, bakker op om Hariri, siger Khatib.

Hariri har sagt, at han kun vil vende tilbage på posten som premierminister, hvis han kan lede en regering bestående af eksperter, der kan tage sig af den økonomiske krise og tiltrække udenlandsk støtte.

Den nuværende politiske krise i Libanon er den værste siden borgerkrigen i 1975-1990.

Lørdag udsendte Libanon en appel til blandt andet Frankrig, Egypten, Rusland og Saudi-Arabien. Landene blev bedt om at "hjælpe Libanon med at sikre kreditter til import" af fødevarer og andre nødvendigheder.

Mandag den 16. december ventes præsident Michel Aoun at samle Libanons største partier for at se, om der er bred opbakning til at bede Hariri gøre et forsøg mere.

Der har ikke umiddelbart været en reaktion fra demonstranterne på nyheden om, at Hariri kan være på vej til at blive genindsat.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Husk nu 2020

Det er blevet nytårsaften. En aften, som af mange ses som “årets aften”. En aften, hvor vi kollektivt gør status og giver en ny chance. Festen nytårsaften skal være vildere og større end den plejer at være. Og vi skal spise endnu mere mad og være endnu smukkere klædt end nogensinde før. Og så skal vi huske at gøre os nogle nytårsforsætter. Nytårsforsætter er lidt en sjov størrelse. De er blevet vores årlige “touch-base” på den personlige udvikling, som vi egentligt gerne vil tage, men ifølge statistikkerne har svært ved at indfri. Så mange af os gør som kartoffelavler Oluf Sand gør det, med sine julegaver, nemlig ønsker os det samme i år, som vi plejer at ønske os, for det nye år. Og det er jo egentligt lidt skørt, at vi bruger nytåret til at ville forbedre noget i vores liv. For dagen i dag, er jo ikke mere særlig end dagen i går. Det øjeblik, du oplever lige NU, er altid det samme. Begreber som “sidste år”, “næste år”, “2019” og “2020” - er begreber der KUN findes i den kollektive fantasi. Det eneste sted, du nogensinde kommer til at møde “morgendagen”, det er i dit hoved. Der er kun lige NU! I det lys burde det eneste ønske, vi mennesker har, være ønsket om at være tilstede i nuet. Det må, alt andet lige, være det vigtigste sted at være - hele livet. Og mon egentligt ikke, at mange af de andre ønsker vi går og har for os selv, ville “gives os i tilgift” - når vi er til stede i nuet? For i det at være tilstede i nuet byder os at være nærværende og mere mindfull. Og dermed også mindre fyldt af vores ego-styrede tanker om hvad vi; burde, kunne, skulle og må gøre. Sådan oplever jeg det i hvert fald, i min model af verden. Nytårsaften 2019 havde jeg mange overvejelser omkring. Skulle jeg rejse væk og opleve noget nyt? Eller skulle jeg blive hjemme i DK og takke ja til den ene eller den anden festlige sammenkomst? I stedet for nogle af mulighederne, valgte jeg i år noget helt andet. Nemlig at tilbringe min aften, med det menneske der kender mig allerbedst - mig selv. Jeg skal ikke noget - og jeg var kun mig selv.

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Aarhus For abonnenter

Protester og vedtægt fra 1959 lammer kommunalt trafik-projekt: Halvfærdig busholdeplads i Skåde har en uvis fremtid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];