Annonce
Østjylland

Liberal Alliance detonerer valgbombe: Pludselig helt uden spidskandidat

Per Zeidle forlod søndag Liberal Alliance. Arkivfoto

LA står få uger før valget uden spidskandidat i Syddjurs efter Per Zeidlers pludselige exit. Partiets andet byrådsmedlem afviser at genopstille. Senest tirsdag skal kandidatlisten være klar, ellers kan partiet ikke stille op

SYDDJURS: Liberal Alliance i Syddjurs er kastet ud i kaos.

Per Zeidler, partiets frontfigur og spidskandidat til byrådsvalget, har søndag forladt Liberal Alliance. Det sker efter gensidig aftale med Liberal Alliances topledelsen på Christiansborg.

"Til orientering forlader jeg pr. d.d Liberal Alliance og er ikke at finde på opstillingslisten til kommunalvalget og regionen for dem. Det er sket efter gensidig forståelse og er af private årsager," skriver han på sin Facebook-profil.

Annonce

Uret tikker

Senest tirsdag 3. oktober skal Liberal Alliance og alle andre, der ønsker at stille op til byrådsvalget, aflevere kandidatlister. At stå et par døgn inden deadline uden spidskandidat er noget af en mundfuld, medgiver Michael Vejlstrup, der er formand for Liberal Alliance på Djursland.

- Jeg er rystet. Vi ved ikke, hvorfor Pers afgang kommer nu. Vores landsledelse har kun fortalt os, at det er sådan, det er, og bedt os om at tage vores forholdsregler, siger han og uddyber:

- Vi arbejder på højtryk for at finde en løsning, men jeg er fortrøstningsfuld.

Michael Vejlstrup vil ikke sige noget som helst om årsagen til Per Zeidlers farvel.

- Jeg må henvise til Leif Mikkelsen (Liberal Alliances landsformand, red.).

Landsformand Leif Mikkelsen ønsker ikke at kommentere årsagen til bruddet.

- Det sker efter gensidig aftale med Per Zeidler. Jeg har ingen kommentar til personsager, siger han.

LA-medlem siger nej

Flemming Hansen er Liberal Alliances andet byrådsmedlem i Syddjurs. Han fik lørdag at vide, at Per Zeidler er færdig i Liberal Alliance.

- Jeg er da chokeret og rystet, siger han og understreger, at han ikke vil gå yderligere ind i sagen.

- Jeg skal have et møde med Per mandag, når han er kommet hjem fra ferie, og han skal selv have mulighed for at sige, hvad der skal siges.

Flemming Hansen har forlængst meddelt, at han ikke genopstiller til valget. Den beslutning står ikke til at ændre, selv om Liberal Alliance nu står uden en spidskandidat.

Flemming Hansen og Per Zeidler har kørt parløb, siden de to i sidste valgperiode brød med Venstre og efter nogle måneder som løsgængere skiftede til Liberal Alliance.

- Vi startede det her sammen, og nu kommer vi nok til at slutte sammen, siger Flemming Hansen.

Han har endnu ikke besluttet, om han bliver i Liberal Alliance valgperioden ud eller bliver løsgænger. Det afhænger blandt andet af mandagens samtale med Per Zeidler.

Et sidste farvel

Landsformand Leif Mikkelsen føler sig overbevist om, at Liberal Alliance nok skal være at finde på stemmesedlen i Syddjurs 21. november.

- Vi har en dygtig bestyrelse, som knokler. Den er klar med en kandidatliste i løbet af mandag, så det skal nok gå, siger han.

Per Zeidler fortsætter som løsgænger i Syddjurs Byråd valgperioden ud. Han slutter sit Facebook-opslag med at ønske sine nu forhenværende partifæller god vind:

- Den lokale bestyrelse og kandidaterne er selvfølgelig lidt rystede, men de finder en løsning på en anden spidskandidat, og jeg vil ønske dem rigtig meget held og lykke og vind i sejlene, skriver han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce