Annonce
Østjylland

Liberal Alliance detonerer valgbombe: Pludselig helt uden spidskandidat

Per Zeidle forlod søndag Liberal Alliance. Arkivfoto

LA står få uger før valget uden spidskandidat i Syddjurs efter Per Zeidlers pludselige exit. Partiets andet byrådsmedlem afviser at genopstille. Senest tirsdag skal kandidatlisten være klar, ellers kan partiet ikke stille op

Annonce

SYDDJURS: Liberal Alliance i Syddjurs er kastet ud i kaos.

Per Zeidler, partiets frontfigur og spidskandidat til byrådsvalget, har søndag forladt Liberal Alliance. Det sker efter gensidig aftale med Liberal Alliances topledelsen på Christiansborg.

"Til orientering forlader jeg pr. d.d Liberal Alliance og er ikke at finde på opstillingslisten til kommunalvalget og regionen for dem. Det er sket efter gensidig forståelse og er af private årsager," skriver han på sin Facebook-profil.

Annonce

Uret tikker

Senest tirsdag 3. oktober skal Liberal Alliance og alle andre, der ønsker at stille op til byrådsvalget, aflevere kandidatlister. At stå et par døgn inden deadline uden spidskandidat er noget af en mundfuld, medgiver Michael Vejlstrup, der er formand for Liberal Alliance på Djursland.

- Jeg er rystet. Vi ved ikke, hvorfor Pers afgang kommer nu. Vores landsledelse har kun fortalt os, at det er sådan, det er, og bedt os om at tage vores forholdsregler, siger han og uddyber:

- Vi arbejder på højtryk for at finde en løsning, men jeg er fortrøstningsfuld.

Michael Vejlstrup vil ikke sige noget som helst om årsagen til Per Zeidlers farvel.

- Jeg må henvise til Leif Mikkelsen (Liberal Alliances landsformand, red.).

Landsformand Leif Mikkelsen ønsker ikke at kommentere årsagen til bruddet.

- Det sker efter gensidig aftale med Per Zeidler. Jeg har ingen kommentar til personsager, siger han.

Annonce

LA-medlem siger nej

Flemming Hansen er Liberal Alliances andet byrådsmedlem i Syddjurs. Han fik lørdag at vide, at Per Zeidler er færdig i Liberal Alliance.

- Jeg er da chokeret og rystet, siger han og understreger, at han ikke vil gå yderligere ind i sagen.

- Jeg skal have et møde med Per mandag, når han er kommet hjem fra ferie, og han skal selv have mulighed for at sige, hvad der skal siges.

Flemming Hansen har forlængst meddelt, at han ikke genopstiller til valget. Den beslutning står ikke til at ændre, selv om Liberal Alliance nu står uden en spidskandidat.

Flemming Hansen og Per Zeidler har kørt parløb, siden de to i sidste valgperiode brød med Venstre og efter nogle måneder som løsgængere skiftede til Liberal Alliance.

- Vi startede det her sammen, og nu kommer vi nok til at slutte sammen, siger Flemming Hansen.

Han har endnu ikke besluttet, om han bliver i Liberal Alliance valgperioden ud eller bliver løsgænger. Det afhænger blandt andet af mandagens samtale med Per Zeidler.

Annonce

Et sidste farvel

Landsformand Leif Mikkelsen føler sig overbevist om, at Liberal Alliance nok skal være at finde på stemmesedlen i Syddjurs 21. november.

- Vi har en dygtig bestyrelse, som knokler. Den er klar med en kandidatliste i løbet af mandag, så det skal nok gå, siger han.

Per Zeidler fortsætter som løsgænger i Syddjurs Byråd valgperioden ud. Han slutter sit Facebook-opslag med at ønske sine nu forhenværende partifæller god vind:

- Den lokale bestyrelse og kandidaterne er selvfølgelig lidt rystede, men de finder en løsning på en anden spidskandidat, og jeg vil ønske dem rigtig meget held og lykke og vind i sejlene, skriver han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Annonce