Annonce
Aarhus

Snit snit snippenip - og vupti: Du fortjener at blive behandlet som 'en okse'

Mange århusianere med deres gang i midtbyen har formentlig lagt mærke til den gigantiske annonce på hjørnet af Banegårdspladsen. Søndag morgen var ordlyden ændret en smule.  Foto: Jesper Bech Pedersen
God gas eller hærværk? Liberal Alliances kæmpestore bannerreklame på Banegårdspladsen i Aarhus har fået klippet to firkantede huller, så partileder Alex Vanopslagh nu kalder forbipasserende for okser. Vi kan godt se det sjove i det, lyder det fra partikontoret.

AARHUS: Wow, den er godt nok stor.

Gennem de seneste fire uger har et gigantisk banner fået folk til at spærre øjnene op i det centrale Aarhus.

Banneret, der måler fire etager i højden og endnu mere i bredden, pryder ydersiden af et stillads og har et klart budskab: Mindre formynderi fra Mette. Mere frihed og ansvar til dig. Du fortjener at blive behandlet som en voksen.

Annonce

Det står der så ikke helt længere. På et tidspunkt mellem lørdag aften og søndag morgen har en eller flere ukendte personer skåret to firkantede huller og dermed fjernet et 'v' og et 'n' strategiske steder.

Gæt en konsonant

Hos Liberal Alliances sekretariat på Christiansborg ærgrer kampagnechef Mads Korsholm sig, men kan samtidig godt se det humoristiske i bogstavlegen.

- Det er jo hærværk, og det er selvfølgelig træls. Når det er sagt, så er der lidt Lykkehjulet over det. Vi må håbe, at århusianerne kan gætte de manglende konsonanter, siger Mads Korsholm.

Banneret har hængt på stilladset siden 27. september, og når kampagnechefen har overskud til at trække på smilebåndet over nattens klipperi, skyldes det også det faktum, at den store reklame alligevel er på vej ned.

Den store politiske annonce hænger her på hjørnet af Banegårdspladsen og Banegårdsgade i Aarhus, hvor tusinder af mennesker dagligt går forbi. Foto: Jesper Bech Pedersen
Man kan lige ane stilladset inde bagved gennem de to firkantede huller. Foto: Jesper Bech Pedersen

- Den skal faktisk pilles ned i morgen (mandag, red.), så vi overlever det nok. Men jeg vil da bruge anledningen til at opfordre alle til at afholde sig fra hærværk helt generelt, og ikke mindst politisk målrettet hærværk her i valgkampen, siger Mads Korsholm.

Et eller andet sted er det vel en gave rent kommunikationsmæssigt, at et banner, som de fleste århusianere har vænnet sig til at se på, lige slår et sidste slag med halen på den måde?

- Ja, det kan man sige, og jeg kan da heller ikke afvise, at det er os selv, der har gjort det, så vi kunne komme i Århus Stiftstidende ... , lyder det lettere ironisk fra Mads Korsholm.

Det var ikke min mening at insinuere det ...

- Nej, nej. Men det er selvfølgelig rigtigt, hvad du siger, og vi brokker os da ikke over, at den lige får lidt ekstra opmærksomhed. Men det er selvfølgelig stadig på en ærgerlig baggrund, siger Mads Korsholm.

Hvorvidt der er tale om politisk motiveret hærværk eller blot afslutningen på en våd bytur er umuligt at sige, men eftersom der er stiger på indersiden af stilladset, kan enhver fra gadeplan være kravlet op og have skåret hullerne.

Det store LA-banner er i øvrigt ikke det eneste af sin slags. Mads Korsholm oplyser, at der hænger to tilsvarende i København.

Der findes i alt tre ens udgaver af det store banner. De to øvrige hænger i hovedstadsområdet. Foto: Jesper Bech Pedersen
Det er svært at sige, om klipperiet er politisk motiveret eller blot resultatet af en våd bytur. Foto: Jesper Bech Pedersen
Annonce
Kultur For abonnenter

Aarhus Street Food udvider: Ombygning giver plads til nye køkkener og flere siddepladser til gæsterne

Danmark

Onsdagens coronatal: Rekord i smittetal - for første gang over 5.000 smittede på ét døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Salling har brudt overenskomst i mere end 20 år: Udbetalte ikke overarbejde efter reglerne

Kultur For abonnenter

Derfor kommer Muhammed-tegningerne ikke med på  museum for bladtegninger i Den Gamle By

Aarhus

Aarhus blev i første omgang snydt for det sjove sne: - Jeg er ret sikker på, I vågner op til det torsdag

Alarm 112

Politiet efterlyser ældre mand: Beder nu offentligheden om hjælp

Se med live fra coronapressemøde: Mette Frederiksen appellerer alle til at tage tredje stik

AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 41 til 50

Debat

Vi skal gøre Danmark rigere: Lige nu skubber regeringen bare problemerne foran sig

Aarhus

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Aarhus

Dagens corona-tal: Rekordhøje i Danmark - stor nedgang i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Fem spørgsmål til coronaeksperten: Skal vi være bange eller glade for Omikron-varianten?

Sport

AGF forlænger kontrakten med talentfuld forsvarsspiller: Er en 'fremtidig leder'

Annonce