Annonce
forside

Liberal Alliance mister sit eneste byrådsmedlem i Aarhus

Byrådsmedlem Lars Boje Mathiesen ønskede at blive folketingskandidat, men fik ikke opbakning fra storkredsen.

Aarhus. Liberal Alliance er ikke længere repræsenteret i Danmarks andenstørste by, Aarhus.
Annonce
Partiets eneste byrådsmedlem, Lars Boje Mathiesen, forlader partiet og bliver løsgænger.
- Jeg må erkende, at kløften mellem den måde, Liberal Alliance drives på, og mine grundværdier omkring ordentlighed og anstændighed er for stor, siger Lars Boje Mathiesen.
Han meddelte tidligt på foråret, at han ønskede at blive folketingskandidat. Ifølge Lars Boje Mathiesen har Liberal Alliance Aarhus? bestyrelse også godkendt og bakket op om hans anmodning om at blive kandidat til Folketinget.
Han ventede altså bare på opbakning fra storkredsbestyrelsen i Østjylland.
Men den opbakning har Lars Boje Mathiesen ikke fået. Ifølge Lars Boje Andersen selv skyldes det, at han er en for stor konkurrent til kredsens øvrige kandidater.
- Når man har succes, så bliver man også en konkurrent, og partier forholder sig forskelligt til konkurrence. Jeg havde forhåbninger om, at et liberalt parti som Liberal Alliance ville hilse den frie konkurrence velkommen. Men det har ikke været tilfældet, siger han.
Liberal Alliances landsformand, Leif Mikkelsen, tager det "helt roligt", at partiet ikke længere har et byrådsmedlem i Aarhus.
- Det er jo virkelighedens verden. Men så kan vi så glæde os over, at det højest varer halvandet års tid, før der skal være byrådsvalg. Og der kommer vi sikkert ind igen, siger Leif Mikkelsen.
Storkredsen holder samtaler med LA-medlemmer, som ønsker at stille op til Folketinget. Det er på den baggrund, storkredsens bestyrelse beslutter, hvem der bliver opstillet.
- Jeg ved, at han har været til samtale. Det har så fået det udfald. Jeg bakker fuldstændig op om storkredsens vurderinger, siger Leif Mikkelsen.
I Østjyllands Storkreds er Ole Birk Olesen partiets spidskandidat. Han er valgt til Folketinget sammen med Carsten Bach.
/ritzau/
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce