Annonce
Aarhus

Liberal Alliance står til et comeback i Aarhus Byråd

Almaz Mengesha har udsigt til at blive nyt medlem af Aarhus Byråd for Liberal Alliance. Foto: Jens Thaysen

Liberal Alliance mistede sidste år pladsen i byrådet. Det skete, da det enlige byrådsmedlem forlod partiet til fordel for Nye Borgerlige. Ifølge meningsmåling vender Liberal Alliance nu tilbage til byrådet, mens Nye Borgerlige er langt fra at opnå valg.

Aarhus: Liberal Alliance får igen fodfæste i Aarhus Byråd.

Det fortæller en meningsmåling fra Jysk Analyse A/S i forbindelse med det kommende byrådsvalg.

Liberal Alliance fik også en plads i byrådssalen i Aarhus ved valget i 2013, men den gled i september sidste år over til Nye Borgerlige. Det skete, da Lars Boje Mathiesen vendte ryggen til Liberal Alliance til fordel for Nye Borgerlige.

Ved dette valg er Almaz Mengesha frontfigur for Liberal Alliance. Hun har hele valgkampen været sikker på, at partiet igen ville få en plads i Aarhus Byråd.

- Meningsmålingen bekræfter min opfattelse. Desværre ser Liberal Alliance og resten af den blå blok slet ikke ud til at få overordnet styrke til at sikre en Venstre-borgmester. Det undrer mig meget, at vi ikke ser en bevægelse mod en mindre rød blok og noget nyt for Aarhus. Under min valgkamp har jeg nemlig mødt rigtigt mange mennesker, der kritiserer de seneste års borgerinddragelse, byudvikling og arbejde med infrastrukturen i Aarhus. Mit billede af virkeligheden stemmer slet ikke med fordelingen af mandater i Aarhus Byråd, siger Almaz Mengesha.

Liberal Alliance står til at få fire procent af stemmerne ved byrådsvalget tirsdag 21. november.

Ved valget for fire år siden stemte 3,8 procent af vælgerne på partiet.

Til gengæld ser det ifølge meningsmålingen svært ud for Nye Borgerlige. Tallene viser, at Nye Borgerlige i Aarhus kan samle 0,5 procent af vælgerne.

Liberal Alliance

Grundstenen til Liberal Alliance så dagens lys i maj 2007. På det tidspunkt skabte Nasar Khadar, Anders Samuelsen og Gitte Seeberg partiet Ny Alliance.Ny Alliance holdt ikke mere end 16 måneder. Derefter fik partiet et helt nyt principprogram, og det skiftede navn til Liberal Alliance.

Folketingsvalget i 2011 gav Liberal Alliance ni mandater. Partiet udbyggede folketingsgruppen ved valget i 2015, da der blev valgt 13 LA-politikere.

I dag er partiet repræsenteret i fem regioner og har byrådsmedlemmer i 31 kommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce