Annonce
Livsstil

Libratone Zipp Mini 2 imponerer på lyd frem for design

Vores testeksemplar var denne grønblå højttaler, som ikke vandt en designpris i vores hjem, men som leverede solid og stærk lyd. Pr-foto

Danske Libratone har lanceret en højttaler med mange smarte funktioner - men stemmestyringen med Alexa er endnu ikke meget værd.

- Den ligner et penalhus fra folkeskoletiden.

Design er en smagssag, og min bedre halvdel derhjemme var ikke imponeret af den grønblå-højttaler med en lynlås, jeg havde placeret i vores køkken. Libratone Zipp Mini 2 har et specielt design, som skiller vandene. Og de fleste af vores gæster har stået på min kones bred.

Personligt kan jeg godt lide, at den ikke ligner alle andre små højttalere, men omvendt er den også mere speciel end køn, og jeg savner den mere nordiske, naturlige stil, som de første Zipp-højttalere fra danske Libratone besad.

De var kendt for en stærk lyd, og det er nu engang det vigtigste i en højttaler. Libratone Zipp Mini 2 følger fint op med en solid lyd, der trods den forholdsvis lille størrelse fint spiller underetagen i vores villa op.

Og ønsker man mere lyd, har Libratone den lidt større højttaler Zipp samtidig med, at det er muligt at forbinde op til 10 højttalere i hjemmet. En smart funktion, som især Sonos har været kendt for.

Og der kan lynlåsen også komme i spil, for den gør, at man kan udskifte Zipp Mini 2's farvede cover, så det passer til det enkelte rum.

Annonce

Om anmeldelsen

Produkterne vi anmelder i Jysk Fynske Medier er udlånt af virksomheden bag produktet.Vi tester og anmelder altid objektivt, uden virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Libratone Zipp Mini 2 fås også i mere neutrale farver. Coveret kan udskiftes ved hjælp af lynlåsen. PR-foto

Taler ikke dansk

Designet rummer også en rem, så det er nemmere at tage højttaleren med sig, og uden forbindelse til en stikkontakt kan den ifølge Libratone spille i op til 12 timer.

Selve forbindelsen fra din mobil foregår via enten bluetooth eller wi-fi med Airplay 2 eller Spotify Connect. Jeg foretrækker selv at bruge Bluetooth, da højttaleren dermed med det samme forbindes til telefonen, når den tændes via en knap nær bunden. Men det er smart, at der er begge muligheder.

Den opdaterede Zipp Mini har også fået stemmestyring via Amazons Alexa. Efter at have prøvet Google Assistent i Google Home imponerer Alexa dog ikke. Især fordi den ikke taler dansk, men den har på engelsk også flere gange svært ved at løse mine ellers ret simple opgaver om for eksempel at afspille musik eller høre en specifik podcast.

Der ville jeg ønske, at Libratone havde satset på Google i stedet, som Harmon Kardon har gjort.

Man kan dog gennem Airplay 2 også vælge Apples Siri-assistent, der trods alt taler dansk.

Godt touch-panel

Hvor stemmestyringen ikke er optimal, imponerer Libratone dog med touch-panelet på toppen, hvor man både kan skrue op og ned og pause musikken samt vælge mellem fem forudindstillede playlister og styre equalizeren, så det passer til rummet. Oveni er Libratones app gennemført til en sådan grad, at man kan vælge udseende på den, så den passer til farven på højttaleren.

Design er som sagt en smagssag, og hvis man kan lide Libratone Zipp Mini 2's design, får man rigtig meget højttaler for prisen. Men rigtig smart bliver den først, når Alexa lærer dansk.

Pris og tilgængelighed ved anmeldelse: Libratone Zipp Mini 2 fås i farverne sort, grå, rød og blågrøn og koster 1899 online og i danske butikker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce