Annonce
Livsstil

Libratones Track+ ser klodsede ud, men lyden er god

Libratone Track+ føles og ser klodsede og store ud, selvom de samtidigt er meget rene i deres design.

Danske Libratones Track+ er et positivt bekendtskab, selvom førstehåndsindtrykket er en blandet fornøjelse.

Indpakningen ser nemlig flot ud, men er ikke særlig gennemtænkt, da det kræver lange negle eller ekstraudstyr, hvis du rent faktisk skal have alle ting ud af den fine og minimalistiske æske.

Track+ er trådløse øretelefoner, der hviler på nakken med to relativt store "klodser" på hver side. Klodserne tjener to formål: De fungerer som fjernbetjeninger, hvor den ene tænder og slukker og kan tilsluttes micro-usb, mens den anden står for volume og afspilning, og så fungerer de som vægte, der giver bedre balance end hos lignende øretelefoner, som kun har en "klods" i én af siderne.

Track+ er på den ene side meget stilrene i mat gummi, der dog har en tendens til at tiltrække skidt, men på den anden side store og klodsede, så man har ikke den klassiske Libratone-følelse af skandinavisk minimalise, som for eksempel Zipp-højtalerne. Track+ forbinder problemfrit via bluetooth, og de er støv- og vandafvisende efter IPX4-standard med otte timers batteri.

Annonce
De to "klodser" om skuldrende fungerer som fjernbetjeninger og som vægte, der sørger for, at øretelefonerne har en god balance under brug.

Bas for alle pengene

Min umiddelbare skuffelse over indpakning og "feel" af selve øretelefonerne forsvandt som dug for solen, da de først begyndte at spille. De har en imponerende bas-gengivelse, som heldigvis ikke går voldsomt ud over det øvrige lydbillede. De lyder godt, især til træningsmusik med masser af bas, men har ikke helt den samme klarhed og detaljeregrad, som vi for eksempel har hørt hos B&O og Master & Dynamic, der til gengæld koster mere og ikke er lige så robuste. Sammenligner vi med andre øretelefoner til træning, hører Track+ til i toppen.

Track+ sidder rimelig godt fast i ørerne ved hjælp af de efterhånden standardiserede kroge, der hægter sig fast i det ydre øre. Hvis man foretrækker, at øretelefonerne sidder relativt dybt i øregangen, som en øreprop, er det ikke muligt med de tilhørende gummidutter. Det er nok de færreste, der foretrækker den anden løsning, men det er min oplevelse, at kombinationen af "krogene" i det ydre øre og en relativt dyb placering i øregangen gør det tæt på umuligt for øretelefoner at falde ud - også når man løber, kører MTB eller hænger med hovedet nedad.

Track+ sidder godt fast, men kan ryge ud ved løb eller anden voldsom bevægelse.

Track+ er som en bonus støjreducerende, der sammen med equalizer styres via den eksisterende Libratone app, og det fungerer rigtig fint. Her er det vigtigt, at man vælger de rigtige øredutter, for ellers virker støjreduktionen ikke optimalt.

Til prisen er Track+ luksus-øretelefoner til træning, men de lyder så godt og er ditto behagelige, at de sagtens kan bruges til andet end træning, og så er prisen ikke så skrap.

Pris og tilgængelighed: Track+ kan købes i butikker og online for cirka 1500 kroner.

Der medfølger fire gummidutter samt en "krog", der hægter øretelefonerne fast i yderøret. Det er vigtigt at vælge den rigtige størrelse gummidut, for ellers virker støjreduktionen ikke optimalt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce