Annonce
Østjylland

Lidt af forsinkelsen indhentet: Udbygning på Grenåbanen fremskyndet

Allerede i foråret blev der udført arbejder i forbindelse med krydsningssporet i Trustrup. De afsluttende arbejder forventes udført, så sporet et klar til brug i slutningen af 2021. Foto: Henrik Lund
Krydsningsspor, som giver mulighed for flere tog på Grenåbanen, kan blive klar næste år.

SYDDJURS: Det blev ikke mødt med megen forståelse på Djursland, da Aarhus Letbane i oktober meddelte, at etableringen af et ekstra spor på Trustrup Station først ville stå klar til brug i slutningen af første kvartal i 2022.

Meldingen dengang fik Mads Nikolajsen, medlem af kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune for SF og bestyrelsesmedlem i Midttrafik til at miste tålmodigheden.

- Letbanen har givet Odder og Aarhus nogle tydelige fordele. Fordele, som vi igen-igen ikke kommer til at nyde godt af, selv om vi allerede har ventet tre år, sagde Mads Nikolajsen, der samtidig oplyste, at han ville bringe sit forslag om shuttle-busser op i kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune.

Annonce

Samtidig gav han udtryk for, at letbanens ejere, Aarhus Kommune og Region Midtjylland, må til lommerne og betale, hvad det må koste at indsætte shuttle-busser, indtil krydsningssporet i Trustrup er i drift.

Det ekstra spor - et såkaldt krydsningsspor - skal sikre, at der kan køre to tog i hver retning på strækningen mellem Ryomgård og Grenaa - i stedet for den ene afgang i timen der kører nu.

Tre måneder tidligere

Nu er Aarhus Letbane kommet med en ny melding om krydsningsstationen i Trustrup, som nok skaber en lille smule glæde på Djursland. For efter forhandlinger med ASAL, der skal etablere sporet, er arbejdet fremrykket. Nu lyder planen på, at krydsningssporet kan være klar til brug i slutningen af 2021.

Samtidig bliver arbejdet udført så det kommer til at genere trafikken i anlægsfasen mindre end først antaget.

- Den nye aftale betyder dels at vi henter lidt af forsinkelsen og dels at vi kan ændre spærringsmønsteret til flere spærringer i weekender og aften/nat. Det vil betyde, at driften påvirkes væsentligt mindre end i ASALs oprindelige plan og det betyder samtidig et meget højere serviceniveau i anlægsperioden, forklarer Michael Borre, adm. direktør, Aarhus Letbane.

Århus Stiftstidendes tema om letbanen

I foråret 2020 bragte Århus Stiftstidende en serie på 14 kapitler om letbanens svære start, den ugennemskuelige økonomi og organisation samt muligheder og forhindringer ved fremtidige udvidelser. Vi har samlet alle artiklerne i et særtillæg for avisens læsere med abonnement på e-avisen.

Den nye tidsplan er naturligvis fortsat afhængig af den usikkerhed som situationen omkring covid-19 medfører, hedder det videre i meddelelsen fra Aarhus Letbane.

Det ekstra spor i Trustrup skulle oprindeligt have været anlagt, så det var klar til åbningen af letbanetrafikken på Grenåbanen, men en række forsinkelser betød, at arbejdet blev udskudt.

Annonce
AGF For abonnenter

Særligt område til AGFs stemningsfans, 'kvindemad' og storskærm i fanzone: Her er 11 ting, det nye stadion kommer til at indeholde

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sara Slott bliver en del af Sportens Hall of Fame

Aarhus For abonnenter

Er der åbnet en 'stikker-linje' i ældreplejen? Vred rådmand kalder ny klagemulighed for udansk

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Aarhus

Fødevarekontrollen kom tilbage efter flere måneder: Bananfluerne svirrede stadig rundt i køkkenet

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Østjylland

Katrine er årets kontorelev: Hestepige i høj kurs har fået lederjob

Alarm 112

26-årig mand dømt for voldtægt: Sendte nøgenbilleder af offer til flere venner

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Alarm 112

Serieindbrudstyv hærger et større område: Politiet har modtaget 40 anmeldelser om indbrud i biler i denne uge

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Aarhus

Emma og Emilie føler sig glemt af skole og regering: Hvornår begynder I at tage vores uddannelse lige så seriøst, som vi selv gør?

Annonce