Annonce
Aarhus

Lidt Easy på Al Meza

På Al Meza sørger man selv for øl og vin, hvilket holder prisen nede og kvaliteten oppe. For man kan jo dårligt være kritisk overfor det man selv har skaffet til aftenens fest.

Al Meza er en fin lille restaurant med simpel indretning, lokal musik, høflig og hurtig betjening.

Annonce

På Al Meza er det hele lidt »Easy« denne aften. Folk har højt humør og stemningen er lidt løssluppen rundt ved de forskellige borde. Ikke mindst når man lystigt dykker ned i sin pose og fisker medbragte øl eller vin frem øger det humøret. For på Al Meza sørger man selv for øl og vin, hvilket holder prisen nede og kvaliteten oppe. For man kan jo dårligt være kritisk overfor det man selv har skaffet til aftenens fest. Uden at vide det tror at det var årsagen til mange er her denne aften. Lokalerne og faciliteterne er simple, men alligevel bliver man ikke skuffet, for stedet gør sig ikke til mere end det er.

Al Meza, madanmeldelse, restaurant

Vi tjekker menukortet, mens vi åbner vores vin medbragte vin. Der er forskellige specialiteter fra mellemøsten, men denne måned har de et specielt december tilbud i form af en jule menu med tre retter til 279 kr. den vælger vi. Vi vil dog ikke helt snydes for det eksotiske og vælger derfor lidt forretter.

Restaurant Al Meza

###¤¤¤

Frederiksallé 59, 8000 Århus C.

Tlf.: 86 195146

www.almeza.dk. info@almeza@.dk.

Åbningstider: Man ? Lør 17.00 Søndag lukket eller åben efter aftale. Køkkenet lukker kl. 21.30

Al Meza er en fin lille restaurant med simpel indretning, lokal musik, høflig og hurtig betjening. En oplagt mulighed. når turen eksempelvis går videre til Musikhuset, der ligger i kort afstand fra Al Meza, og da der ikke er megen ventetid mellem retterne.

Forretterne er bare til at hygge sig med inden vi for alvor starter. Lysten løber lidt af med os og vi får bestilt fire forskellige. Vi får humus, den er dejlig mild, så baba ghannouge det er en aubergine-pure, den er også mild konsistens, men fordi den er toppet med rødløg giver det mere bid. Dolmads er vindrueblade rullet med ris og tomat har en cremet konsistens, når man bider rullen over og til sidst kalamari daure fedet sprøde blæksprutte ringe, som har været en tur i friture.

Alle forretter var fine og indbydende dog uden de gjorde det helt store indtryk.

Annonce

Syrlig, muskuløs og blødende.

Vores forret var en skøn syrlig, lime marineret laks på grønsagsbund af ruccola. Fint anrettet med flotte farver fra tomater, basilikumpesto og ristede pinjekerner.

Klassisk, velsmagende og min medspiser, der er udtalt lakseelsker, var godt tilfreds.

Til hovedret havde vi begge bestilt oksemørbrad. En ordentlig portion protein, med en mørk og kraftig krydret rødvinsauce rundt om. Mørbraden var saftigt, mør og anrettet på en bund af smagsfuld og krydret strimlet porre og gulerødder.

Vores egne medbragte super Toscana rødvin gik fint hånd i hånd med denne ret. En tallerken fuld ovn kartofler samt en mild og cremet gratin med et strejf af timian, havde fint modvægt til denne smagsmæssige muskuløse ret.

Desserten var aftens smagsmæssige positive overraskelse. Vi fik en skøn blødende chokolade fondant. De små varme chokoladekager og den flydende midte, der flød lækkert da vi satte skeen i kagen, var virkelig velsmagende. Chokoladens næringsrige og stimulerende virkninger gjorde straks godt og var en dejlig afslutning på aftenens menu.

Annonce

Hyggelig restaurant

Under vores middag kommer og går der flere gæster. Flere mindre selskaber taler om, at de har fået deres stambord og at de skal videre i Musikhuset og se koncerter.

En oplagt mulighed, da Musikhuset ligger i kort afstand fra Al Meza og der er ikke megen ventetid mellem retterne.

Al Meza er en fin lille restaurant med simpel indretning, lokal musik, høflig og hurtig betjening. Der er denne aften et ret højt støjniveau og træk fra yderdøren, der har direkte forbindelse med vores bord. Maden på Al meza er i orden. Alle retter var fine og veltilberedte og med muligheden for selv at medbringe vinen, kan prisen på en aften på Al meza holdes på et yderst fornuftigt niveau.

Al Meza får tre stjerner for en aften med rimelig mad. Prisen på 279 kr. for tre retter rammer et normalt leje og vi kommer af med 59 kr. for hver af de fire små retter, i alt kommer vi af med 864 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Transplantationsrekord i Skejby trods covid: - Det er risikoen værd

Annonce