Annonce
Mærk Aarhus

Lidt ekstra krydderi i landets ældste sexshop

Foto: Mærk Aarhus
Hos landets ældste sexshop Tys-Tys har man skabt et eksklusivt butiksunivers, der skal appellere til endnu flere kunder. Her kan du få kyndig vejledning til årets frækkeste julegave eller krydre parforholdet med en julekalender

Aarhus huser landets ældste sexshop. Nemlig butikken Tys-Tys, der åbnede dørene i 1967 – endda et år inden,

pornoen blev frigivet i Danmark som det første land i verden. Selv butikkens gamle sexshop-skilt er i dag udstillet som historisk klenodie på Nationalmuseet.

De første mange årtier var Tys-Tys en mindre butik, som var gemt lidt væk i

Paradisgade. Den lettere skjulte placering stemte ikke overens med, at butikkens nye ejere gerne ville gøre det normalt at besøge sexshoppen. Da chancen bød sig for at udvide med lokaler ud mod Nørregade, var det samtidig en mulighed for at skabe et mere eksklusivt udtryk i butikken. I dag har Tys-Tys store facadevinduer og indbydende produktudstillinger indenfor, og derfor bliver butikken nu flittigt besøgt af en bred skare af mennesker.

”Verdens fedeste job”

Når man træder ind i butikken, bliver man mødt af et stort udvalg af kostumer, håndjern, dildoer og vibratorer i alle slags farver og størrelser. Selvom produktsortimentet måske kan virke overvældende for mange, er alt præsenteret på en sober og overskuelig måde.

31-årige Pernille-Louise Lenskjold er en af medejerne i sexshoppen Tys-Tys, som hun har været en del af i nu tre år. Tidligere har hun været partner i en tøjbutik, marketingchef og rådgivet virksomheder om online markedsføring. Hun stortrives i sit job hos Tys-Tys:

- Jeg føler, at jeg kan bidrage til at gøre andre mennesker glade. Jeg synes, at det er verdens fedeste job.

Ifølge Pernille-Louise Lenskjold er det blevet mere normalt at købe sexlegetøj i løbet af de senere år. Hun tilføjer, at nedlukningen under pandemien naturligvis også har gjort noget for den øgede efterspørgsel, fordi flere havde større mulighed for at krydre parforholdet lidt ekstra under nedlukningen.

Selv er hun ikke bleg for at fortælle om sine egne erfaringer med de produkter, som bliver solgt i butikken.

- Jeg synes personligt, at jeg er god til at lure, hvad folk søger. Jeg spørger også ofte kunden om, hvilken form for stimulering, de har i tankerne. Nogle ved det slet ikke, og så kommer jeg typisk med nogle forslag, siger Pernille-Louise Lenskjold.

Hun fremhæver også, at de oplever en stigende interesse fra den lidt ældre generation, som gerne besøger Tys-Tys for at genstarte sexlivet i den tredje alder.

Bryd barrieren

Pernille-Louise Lenskjold anerkender, at der fortsat er mange fordomme om sexlegetøj. Da hun startede hos Tys-Tys var mange af fordommene også i hendes eget hoved.

- I starten var jeg faktisk selv lidt opmærksom på, hvad folk ville sige, når de fandt ud af, hvad jeg arbejder med til daglig. Men jeg er overhovedet ikke stødt på andet end folk, der synes, at det er fedt. Så der er slet ikke nogen grund til, at man skal skjule det, siger Pernille-Louise

Lenskjold. Privat er også hun selv begyndt at dele sit arbejde på sine sociale medier.

- Det er kun på den måde, at det bliver endnu mere normalt, siger Pernille-Louise Lenskjold.

Hun er dog bevidst om, at nogle kan være berøringsangste over for en sexshop, fordi man for eksempel kan være bange for at blive genkendt på gaden, når man går ind i butikken. Men hun har et godt råd til at bryde den barriere:

- Man skal bare tænke på, at naboen også kommer her. Jeg vil altid anbefale, at man kommer ind i butikken og snakker med mig eller en af mine kollegaer, for det er overhovedet ikke farligt. Jeg får også tit at vide af førstegangskunder, at det slet ikke var så slemt, som de havde gjort det til oppe i deres hoved

3 storhittende produkter i julen

Hos Tys-Tys oplever de et øget salg op mod julen, men ikke julegavesalg i lige så høj grad som andre butikker. Især hitter produkter, som man kan bruge i juletiden eller butikkens julekalender med forskelligt sexlegetøj.


Pirrende leg

- Vores fjernstyrede vibratorer er populære. Det er en vibrator, du kan placere i trussen, som din partner kan fjernstyre. Det synes folk er sjovt, særligt i julefrokostsæsonen.


Fifty shades

- Bondage er også populært. Det kan for eksempel være håndjern, blindfold og måske et reb til begynderne. Er man lidt mere avanceret, kan man gå over i en pisk eller en gagball.


Fræk julegave

- Vi sælger også rigtig meget lingeri, og det kan sagtens komme under juletræet. Det er vildt flot, og langt størstedelen er meget sobert.

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Navne

Fra retsmediciner til lokalpolitiker: Kate Runge har altid kæmpet for byens svageste

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Aarhus For abonnenter

Ældreplejen i Aarhus til årsprøve: Rådmanden er overordnet tilfreds - ældrerådet ser plads til forbedringer

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Kultur

The Julekalender vender hjem: Nu kan du puste grise op på det samme toilet, som Oluf sad på for 30 år siden