Annonce
Aarhus

Farten er sat op på Østhavnsvej: Så meget tid sparer du på turen ud til Molslinjen

Så er skiltene på plads, og bilisterne kan godt sætte farten lidt op på Østhavnsvej. Foto: Henrik Lund
Mange bilister undrede sig over, at højeste tilladte hastighed på vejen mod Molslinjens nye terminal var sat til 50 km/t. Nu må der køres 60 km/t på vejen.

AARHUS: Hastighedsgrænsen på 50 km/t på Østhavnsvej på Aarhus Havn gav en del debat i forbindelse med, at Molslinjen flyttede til den nye terminal på østhavnen.

Mange havde svært ved at forstå, at højeste tilladte hastighed på strækningen blev sat til 50 km/t. Især fordi den lange, lige strækning i forbindelse med anlægget af Molslinjens nye terminal var blevet udbygget fra to til fire spor. Bedre blev det ikke af, at fartgrænsen før udvidelsen var på 60 km/t.

Nu er højeste tilladte hastighed imidlertid tilbage på 60 km/t. Medarbejdere på Aarhus Havn brugte onsdag en del af arbejdsdagen på at skifte 50 ud med 60 på vejskiltene langs Østhavnsvej.

Annonce

Aarhus Havn ejer vejen, og direktør Thomas Haber Borch forklarede tilbage i november 2020, at der var masser af gode grunde til at sætte fartgrænsen til 50 km/t.

- Der er 11.000 lastbiler, der kører ind på havnen hvert eneste døgn, og der er meget krydsende trafik til og fra havnens virksomheder, sagde han blandt andet ved den lejlighed.

Han forklarede endvidere, at han mente, at der nok snarere var brug for en hastighedsnedsættelse på Marselis Boulevard end hurtigere trafik på Østhavnsvej.

Vejen er mere sikker nu

Fem måneder efter kan bilisterne så igen sætte hastigheden op på vejstrækningen. Beslutningen om at hæve hastigheden er taget for at imødekomme et ønske fra flere af havnens brugere.

50 blev onsdag middag skiftet ud med 60 på Østhavnsvej. Foto: Henrik Lund

Området omkring Østhavnsvej er enormt trafikeret - og af mange forskellige slags trafikanter. Lastbiler, busser, biler, cyklister og fodgængere.

- Og der er mange udkørsler fra sideveje, men vi er ved at færdiggøre en ny cykelsti for at sikre cyklisterne. Det er blandt andet sket ved at etablere en ekstra overgang for cyklister til og fra Vandvejen. Overgangen er indarbejdet i lyskrydset Østhavnsvej/Vandvejen, som gør det mere sikkert for cyklisterne, der skal krydse Østhavnsvej. Det gør strækningen mere sikker, så vi tør nu hæve grænsen til 60 km/t, siger Thomas Haber Borch til Århus Stiftstidende.

Annonce

Ikke den store gevinst

Enkelte læsere gjorde i november 2020 opmærksom på, at den lange, lige og brede Østhavnsvej simpelthen umuliggjorde, at man kunne holde sin bil nede på 50 km/t. De kan nu træde lidt mindre på bremsen, mens andre kan træde lidt ekstra på speederen.

Skulle der nu sidde læsere, der glæder sig over at kunne køre senere hjemmefra, når de skal nå en af Molslinjens færger mod Sjælland, så er der ingen grund til den helt store jubel. Århus Stiftstidende har nemlig foretaget en hurtig udregning som viser, at bilisterne med en fart af 60 km/t fremover kommer 42 sekunder hurtigere frem end dengang de kørte 50 km/t på strækningen.

Den forhøjede hastighed er naturligvis godkendt af Østjyllands Politi.

Der er nu mere sikre forhold for cyklister, der skal krydse Østhavnsvej. Derfor er højeste tilladte hastighed sat op til 60 km/t. Foto: Henrik Lund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce