Annonce
Aarhus

Alarm afblæst: 'Krisesituation' i Bruuns Galleri var en blind alarm

Foto: Bo Nørgaard

AARHUS: Bruuns Galleri og Banegårdshallen blev onsdag pludseligt evakueret.

Det skete klokken 13.36, hvor kunderne blev advaret over højtaleren om, at der var opstået "en krisesituation", hvorefter de blev bedt om at forlade bygningerne.

Østjyllands Brandvæsen havde fået en melding om mulig brand i Værkmestergade ved Bruuns Galleri.

Kort efter klokken 14.00 fortæller brandvæsnet dog, at der formentlig er tale om en blind alarm eller en fejl fra nogle håndværkere i nærheden. I hvert fald har der ikke været nogle flammer at se, og derfor er brandbiler på vej hjem igen.

Tidligere har det været en brødrister, der udløste alarmerne i Bruuns Galleri, og denne gang er det i lidt samme familie, fortæller Claus Brændgaard, der er centerchef i Bruuns Galleri.

- Vi havde en emhætte i en af vores restauranter der ikke sugede, som den skulle, og derfor udviklede lidt røg. Men vi fik løst situationen, og alt i alt var der vel tale om 10-12 minutter, fra alarmen gik til vi kunne åbne igen, fortæller han.

Annonce
Foto: Henrik Havbæk Madsen

"Krisesituation"

To brandbiler og en indsatsleder er netop ankommet ved Bruuns Galleri. Arkivfoto: Tobias Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce