Annonce
112

Pizzeria stort set brændt ned i Ørum: Ejeren mangler ord

Foto: Annelene Petersen
I Ørum på Djursland er Nimo Pizza og Grill stort set brændt ned efter en omfattende brand mandag morgen. Politiet teknikere afventer fortsat nedkøling af bygningen, før de kan udtale sig nærmere.

Siden klokken 5.23 mandag morgen har Beredskab og Sikkerhed Grenaa været igang med at slukke en større brand i Nimo Pizza og Grill i Ørum.

- Da vi kom derud, kunne vi se flammer inde i selve pizzeriaet, fortæller indsatsleder Jan Recke.

Der gik dog ikke mere end fem til ti minutter, før flammerne slog ud gennem taget.

Heldigvis var det en tom bygning, og derfor var der ikke på noget tidspunkt risiko for andet end materiel skade.

Efter et par timer havde Beredskab og Sikkerhed Grenå i samarbejde med Fjellerup Beredskab og Sikkerhed fået branden under kontrol.

Men først klokken 9.45 kunne de pakke sammen efter endt slukning.

- Det var tagkonstruktionen, som tog noget tid at få slukket på grund af mange lag, fortæller Jan Recke.

Annonce

Ejer er helt slået ud over tabet

Ejeren af Nimo Pizza og Grill, Samer Al Taha, har svært ved at finde ord for tabet.

- Jeg kan ikke tænke klart, forklarer han.

- Hele pizzeriaet er sort og udbrændt, siger Samer Al Taha.

- Det er rigtig træls.

Østjyllands Politi bekræfter, at pizzeriaet stort set er brændt ned.

- Der er store skader i hele bygningen, fortæller kommunikationsansvarlig Jakob Christiansen.

- Det er stadig for varmt til at gå vores teknikere kan gå ind i bygningen, så vi kan endnu ikke sige noget nærmere om brandårsagen, fortæller han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce