Annonce
Sport

Lige så tæt som forventet: Aarhus United fik uafgjort efter rodet opgør

Mathilde Neesgaard scorede fire gange og havde et frikast efter slutfløjt, som kunne have givet sejren. Den satte hun dog i muren. Arkivfoto: Kim Haugaard.
Kampen bølgede frem og tilbage, og der var aldrig nogen rytme. Men Aarhus United tog et vigtigt point mod Randers på udebane i en kamp, der kan betyde meget for århusianernes plads i top otte.

HÅNDBOLD: Man fristes til at sige, at det var Randers, der mødte Randers i onsdagens kamp i kvindehåndboldligaen.

Ikke fordi der kun var et hold på banen. Tværtimod. Kampen mellem Randers HK og Aarhus United var ekstremt tæt og endte 18-18.

Det var mere fordi, Aarhus Uniteds sorte udebanetrøje før kampen blev afvist af kampens dommerduo. Den var simpelthen for ens med den blå hjemmetrøje fra Randers, og så måtte Aarhus jo i stedet bruge hjemmeholdets lyserøde udebanetrøje.

Det var absolut ikke den skønneste håndboldkamp. I alt blev der begået 23 tekniske fejl, og i langt størstedelen af kampen var defensiven for de to hold stærkere end offensiven. Især den tidligere SK Århus-målmand Mathilde Juncker var storspillende i randrusianernes mål og stod med en formidabel redningsprocent på 50.

Ingen af de to hold var specielt velspillende, men Aarhus var væsentligt bedre til at komme til afslutninger og begik også færre tekniske fejl.

Annonce

Randers manglende en århusianer

Udover Mathilde Juncker var også Nicoline Olsen en tidligere Aarhus-spiller på Randers-mandskabet. Men Julie Pontoppidan, som brugte sommerferien på at skifte til klubben 35 minutter nord på E45, var ikke med for Randers. Lige inden kampen blev hun erklæret skadet og muligvis ude i en længere periode.

Randers savnede den dygtigt skydende Pontoppidan, men Aarhus manglende i store dele af kampen også en dygtig afslutter fra distancen. Det beviser skudstatistikken, hvor stregspilleren Annika Meyer blev Aarhus' topscorer med syv scoringer, mens den mest scorende bagspiller blev Mathilde Neesgaard med fire scoringer, hvoraf to af dem var på straffe.

Det uafgjorte resultat gør, at Aarhus United stadig ligger nummer otte med fem point ned til Randers, der ligger nummer ni og dermed under skillelinjen for mesterskabspillet.

Også Skanderborg Håndbold var i kamp onsdag aften. De modtog en ordentlig snitter på udebane mod topholdet Viborg HK og tabte med hele 19-41.

Kvindehåndboldligaen

Randers HK - Aarhus United 18-18 (10-9)

  • Aarhus United: Annika Meyer 7, Mathilde Neesgaard 4, Marielle Martinsen 3, Emma Mogensen 2, Line Ellertsen 1, Maria Berger Wierzba.
  • Randers HK: Mai Kragballe 5, Kristin Thorleifsdóttir 5, Sidsel Mejlvang 3, Mia Møller 2, Camilla Degn 2, Nicoline Olsen 1. 
  • Udvisningsminutter: Aarhus United: Ingen, Randers HK: 2
  • Redningsprocenter: Aarhus United: Martina Thörn: 10/27 (37 %),  Randers HK: Mathilde Juncker 16/32 (50 %), Stine Broløs 0/1 (0 %)
  • Stillingen undervejs: 2-2, 7-4, 9-8, 11-12, 17-15, 17-18.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Århusianske personligheder har alle lært vigtigheden af at stå sammen

Navne

Aarhus-forfatter Louis Jensen er død

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Aarhus

Konflikt i ældreplejen spidser til: Fagforbund forlader styregruppe bag omstridt omorganisering

Annonce