Annonce
Skanderborg Håndbold

Lige ved og næsten: Skanderborg millimeter fra pokalfinale i dramatisk afslutning

Nick Rasmussen sagde før kampen, at der nok skulle 30 mål til for at vinde - en meget præcis forudsigelse. Arkivfoto: Ole Nielsen.
I en tæt pokalsemifinal måtte Skanderborg strække våben imod TTH Holstebro efter et brændt skud i de døende sekunder.
Annonce

HÅNDBOLD: I år skulle det heller ikke være for Skanderborg, der for andet år i streg var blandt de sidste fire hold i pokalturneringen.

Lørdag mødte de TTH Holstebro på hjemmebane i en kamp, hvor TTH både var forhåndsfavoritter og nyligt havde vundet det indbyrdes opgør klubberne imellem. Gæsterne vandt efter en dramatisk afslutning med 29-28.

Dermed er der ingen pokalfinale til Skanderborg søndag.

Første halvleg startede jævnbyrdigt med højt tempo, hvor målene fløj ind angreb efter angreb. Begge hold viste højt niveau i angrebet og manglende forsvar i begge ender. Faktisk var der kun en håndfuld redninger det første kvarter i kampen. Skanderborg forsøgte det meste af halvlegen af presse tempoet op, mens TTH fulgte godt med, men varierede deres tempo mere. Det var en god håndbold kamp.

Bagkæden fra Skanderborg var flyvende og fik bombet TTH godt og grundigt sammen. Mathias Bitsch, Cornelius Kragh og Morten Balling stod således for 10 kasser i første halvleg.

Mod slutningen af første halvleg kom redningerne også fra især Skanderborgs Kristoffer Laursen, der fik lavet flere flotte spællemandsredninger på gennembruds chancer. Skanderborg gik til pause foran med et mål 17-16.

- Jeg synes egentlig, vi spillede godt. Tempoet var højt fra begge hold. Vores forsvar stod godt, men jeg ville gerne have have fået dem til at afslutte mere fra fløjen, de kom for meget igennem midten hos os, sagde cheftræner for Skanderborg Håndbold, Nick Rasmussen.

Annonce

Alt gik galt til sidst

Anden halvleg startede ligeledes jævnbyrdigt, hvor intet hold rigtig formåede at trække fra i det første kvarter.

I det 47. minut kom der en udsvisning til TTH. Skanderborg udnyttede overtallet fuldt og fandt sig foran med tre mål med 10 minutter igen. Stemningen i hallen var stigende og troen på en finaleplads var til stede.


Frisk gjorde en kæmpe forskel. Han tog helt vildt meget. Jeg tror stort set ikke, vi havde en dårlig afslutning de sidste 10 minutter. Alligevel reddede han de fleste af dem. Så er det også svært at score.

Nick Rasmussen


Men det gode momentum faldt fra hinanden. TTHs målmand Rickard Frisk lavede den en feber redning efter den anden, mens TTH fik halet sig ind på Skanderborg. Dog fik TTH endnu en udvisning, og det lignede en lille matchbold til Skanderborg. De fik dog slet ikke udnyttet overtallet og gik fra at føre med et mål til at være bagud med et.

- Frisk gjorde en kæmpe forskel. Han tog helt vildt meget. Jeg tror stort set ikke, vi havde en dårlig afslutning de sidste 10 minutter. Alligevel reddede han de fleste af dem. Så er det også svært at score, sagde Nick Rasmussen.

Annonce

Drama til sidst

Med tre minuter igen fik TTH endnu en udvisning og gav et straffekast væk foran med to mål. Det var den tredje på ti minutter. Morten Balling satte den sikkert ind, og Skanderborg var et mål fra forlænget spilletid.

TTHs Johan Mecklenborg, der havde været giftig hele kampen, scorede det efterfølgende angreb. Skanderborg fik dog hevet en mål tilbage på en scoring fra Mike Haack, der også havde en fremragende kamp. TTH tog sig god tid i næste angreb. Dommeren hævede armen, og TTH kunne ikke finde en løsning.

Comebacket lurede og med 20 sekunder igen havde Skanderborg bolden ved stillingen 29-28. Skanderborgs håb levede med hvert kast i det sidste angreb. Desværre for Skanderborg blev det ved håbet, da sidste skud blev reddet af Frisk. Derfor sluttede kampen 29-28 til TTH.

- Jeg er helt tom. Vi lod kampen glide os af hænde. Jeg er egentlig tilfreds med præstationen, men det er virkelig en skuffelse, man sidder med efter sådan en kamp, hvor vi har så mange chancer. Vi ville jo rigtig gerne have været i finalen og måske løfte pokaltitlen, men sådan gik det ikke, sagde Nick Rasmussen, der kigger fortrøstningsfuldt frem mod de næste ligakampe.

Skanderborg spiller næste gang 3. oktober på udebane i Aalborg.

Pokalturneringen

Skanderborg Håndbold - TTH Holstebro 28-29 (17-16)

Skanderborg Håndbold: Mike Haack 7, Morten Balling 6, Mathias Bitsch 5, Cornelius Kragh 3, Marcus Mørk 2, Thomas Arnoldsen 2, Nikolaj Nielsen 1, Kristian Bonefeld 1, Mads Honoré 1

TTH Holstebro: Johan Meklenborg 9, Christoffer Cichosz 6, Kay Smits 4

Udvisninger: Skanderborg 1, TTH 3

Redningsprocent: Skanderborg - Kristoffer Laursen 37,5 %, Salah Boutaf 22 %. TTH: Rickard Frisk 43 %

Stillingen undervejs: 8-7, 14-14, 17-16, 21-20, 26-23, 28-29

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce