Annonce
Mad

Lille destilleri og stort bryggeri på fælles mission: Der skal cocktails i fadølshanerne

Samarbejdspartnerne til smagning på destilleriet i Aarhus. Fra Carlsberg er det Christine Camilla Danielsen flankeret af til venstre Lars Toke Graugaard og til højre Troels Præst Andersen fra Njord Gin. Foto: Jens Thaysen
Århusiansk mikrodestilleri og dansk kæmpebryggeri har sammen udviklet fem cocktails på fad, der får debut på en række af årets store festivaler.
Annonce

AARHUS: Det skal gå hurtigt bag baren, når flere tusinde gæster skal betjenes på stort set samme tid, og derfor er cocktails normalt ikke lige den mest gængse vare på festivaler.

Det bliver der måske lavet om på i år, for det lille århusianske destilleri Njord Gin er gået sammen med Carlsberg om at udvikle fem forskellige cocktails, der er forhåndsblandet og kan tappes fra et fadølsanlæg.

Det er et nyt fadølssystem, Draughtmaster, fra Carlsberg, som er årsag til samarbejdet. Systemet bruger blandt andet ikke CO2, og det er en af grundene til, at holdbarheden af et fadprodukt kan forlænges fra en uge til op mod en måned.

- Derfor var det nærliggende at kigge efter flere produkter, der kunne serveres fra fad, siger Christine Camilla Danielsen, der er chef for forretningsudvikling hos Carlsberg.

- Spiritus fylder mere og mere i forbrugerlandskabet, derfor er det for os oplagt med cocktails, hvis vi vil blive ved at være relevante hos forbrugerne. Vi havde mødt folkene bag Njord Gin flere gange og havde hørt, at de allerede gik og legede med cocktails på fad. Det viste sig hurtigt, at vi havde god kemi og havde samme vision om at ville ud med et godt produkt til mange mennesker. De er superdygtige til at udvikle cocktails, og vi kan til gengæld noget andet med logistik og produktion, så det var perfekt at indgå et samarbejde, mener hun.

Det er ikke bare noget, der kommer af sig selv at få den samme smag og samme kvalitet ud af hanen hver eneste gang.

Lars Toke Graugaard, Njord Gin

Annonce

Samme principper

Njord Gin ligger på Sydhavnen i Aarhus og har, som navnet antyder, hovedproduktion af gin i en række forskellige udgaver.

Mændene bag, Troels Præst Andersen og Lars Toke Graugaard, har valgt at udvikle nye smagsvarianter og kaste sig ind i cocktailprojektet med Carlsberg, da de to taler samme sprog, siger de.

- De går til smagningen på samme måde, som vi gør, og vi har samme mening om kvalitet. For det er ikke bare noget, der kommer af sig selv at få den samme smag og samme kvalitet ud af hanen hver eneste gang. Netop derfor findes der ikke så stort et udvalg på markedet endnu, men med Carlsbergs teknikker har vi fået løst problemet, så det smagen og kvaliteten er ens hver gang, og så kan man nu også have et større udvalg, fordi det kan holde sig længere, siger Lars Toke Graugaard.

Annonce

Ren økologi

Udvalget fra de to samarbejdspartnere er landet på fem forskellige cocktails, der er så nye, at de endnu ikke er blevet navngivet.

Alle er 100 procent økologiske, tre er ginbaserede, mens to er lavet på rom særligt udvalgt på en rejse i Sydamerika. Alle er de klassisk funderede, som for eksempel en gintonic, men alle også med et twist.

- De er i den søde ende, men ikke søde som andre tilsvarende produkter på markedet. Vi har holdt det på et fornuftigt niveau, og det samme gør vi med alkoholprocenten, som ligger på omkring syv, fortæller Troels Præst Andersen.

- De er lette og læskende, og så appellerer de til et bredere publikum, end vi normalt gør med vores produkter, tilføjer Lars Toke Graugaard.

Debuten for Carlsberg og Njord Gins cocktails på fad bliver ved Copenhagen Distortion sidst i maj og derefter på Northside i Aarhus.

De fem cocktails på fad

Alle fem er klassisk funderede, let tilgængelige cocktails med et twist:
  • En collins med passionsfrugt
  • En bramble med solbær/tranebær
  • En gintonic med hyben
  • En mojito med hyldeblomst
  • En stormy med citrongræs

Cocktailsene er 100 procent økologiske og er udviklet af Carlsberg og Njord Gin i fællesskab. De testes i år på en række festivaler, bl.a. Northside, hvor de serveres i miljøvenlige genbrugsglas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

AGF For abonnenter

Fem ting, David Nielsen kan bruge ferien på at gruble over: Blandt andet målmandsposten, spillestilen og Europa-udfordringen

Annonce