Annonce
Byudvikling

Det lille ishus ved Den Gamle By er pludselig forsvundet: Sådan skal fem etager høj erstatning se ud

"Det gamle Ishus" forsvandt, da et par garager blev revet ned i Mønsgade 2 for nylig. Nu er forberedelsen til et boligbyggeri gået i gang.  Foto: Flemming Krogh
Otte ejerlejligheder med erhverv i stueetagen får udsigt til Botanisk Have. Men der er godt nyt til iselskende århusianere.

AARHUS: Hov, pludselig forsvandt "Det gamle Ishus" i bunden af Mønsgade på hjørnet ind mod Den Gamle By. Og nu er der sat stilladser og forberedelser op til et byggeri. Men samtidig er der godt nyt i vente til de ishungrende århusianere, kan avisen "afsløre".

Det er de gamle garager i Mønsgade 2, der er revet ned for at lade pladsen til nyt boligbyggeri i form af et såkaldt infill - en huludfyldning. Og netop her lå isbutikken "Det gamle ishus" med vaffelis, drevet af naborestauranten, pizzeriaet Chello's.

Men ned skulle isbutikken og de gamle garager for efter flere års forberedelser og sagsbehandling har ejendomsudvikleren Markholt & Rand fået byggetilladelse af kommunen til at opføre en ejendom i hullet i husrækken lige rundt om hjørnet fra Vesterbrogade.

Annonce

Nyt tag på hjørnet

Hullet med garagerne er en del af matriklen tilhørende Vesterbrogade 36. Og projektet betyder, at Markholt og Rand starter med at udstyre Vesterbrogade 36  med mansardtag.

Sådan planlægger ejeren at Mønsgade 2 skal komme til at se ud. Mansardtaget på hjørneejendommen bliver også nyt i forhold til i dag. Visualisering: Markholt & Rand.

- Vi starter med at bygge mansardtag på nr. 36, så taget kommer til at ligne naboejendommen i nr. 34. Det gør vi, fordi det vil koble taget på det nyt hus i Mønsgade 2 bedre sammen med Vesterbrogade 36, fortæller direktør Tommy Rand fra Markholt & Rand.

Det nye infill-byggeri i fem etager kommer til at indeholde otte lejligheder på hver 55 kvadratmeter med to værelser hver og integrerede og overdækkede altaner mod gaden og med udsigt mod Botanisk Have og Den gamle Bys nye hovedindgang. På taget anlægges en fælles tagterrasse med væksthus og i stueplan kommer to erhvervslokaler.

Det nye boligbyggeri Mønsgade 2 set fra baggården med Ceres-byen og Prismet i baggrunden. På toppen af huset ses et væksthus og opholdsareal. Visualisering: Markholt & Rand.

Firmaet udvikler ejendommen så den kan sælges samlet som udlejningsejendom eller alternativt, at lejlighederne kan sælges som ejerlejligheder. Det er ikke fastlagt endnu.

- Lige nu er vi i gang med nogle undersøgelser i forhold til naboejendommene for at kunne lave den nødvendige sikring inden byggestart. Men når vi går i gang med selve byggeriet regner jeg med, at det vil tage 12-14 måneder. Så vi skal gerne være færdige om halvandet års tid, siger Tommy Rand.

Annonce

Håb for is-elskerne

Og så er der lige det med det lille ishus, der forsvandt. For der er håb forude for iselskende århusianere.

Ifølge Chello's forventer man nemlig at kunne genåbne issalget i løbet af 14 dage med salg fra pizzeriaet. Det bliver en midlertidig løsning.

- Planen er, at vi skal rykke ind i det nye hus med blandt andet is, når huset er færdigt, fortæller den køkkenansvarlige Jim fra Chello's.

Det Gamle Ishus lå i garagen i Mønsgade 2. Nu er det revet ned. Foto: Google Maps
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Kultur

Har du også undret dig over stjernehimlen i to busskure?: Snart får flere af Aarhus' ikoniske champignoner en opfriskning

Annonce