Annonce
Østjylland

Lille ny kulturforening med store drømme

Ud over bestyrelsen og deres familier var en række andre kulturinteressede borgere og politikere nysgerrige på, hvad Odder Little Culture Club var for en størrelse. Foto: Anya Wissendorff

Teitur, Savage Rose og Jonah Blacksmith er allerede på Odder Little Culture Clubs koncertprogram.

ODDER: Hvis man ikke har de bedste varer på hylderne, så kan man altid charmere gæsterne med god mad og drikke.

Det kunne have været filosofien, da den nystiftede forening Odder Little Culture Club lørdag formiddag inviterede til informationsmøde i Kulturkøkkenet.

For med i invitationen var burgerbrunch fra Green Vibe, Øystein Boruds håndbryggede øl og whisky leveret af den lokale whiskyentusiast Carsten Lambek.

Men heldigvis bød formiddagen på mere end bare god forplejning.

Den nystiftede forening med mottoet "Come a little closer" har allerede store navne som Savage Rose, Teitur, Jonah Blacksmith, jazzsangerinden Claire Martin og en hyldest til Stan Getz og Jan Johansson på koncertprogrammet.

Læg dertil, at den lokale ølbrygger Øystein Borud vil brygge en lejlighedsøl, der passer til hver koncert. Og at der er tænkt i temaaftner med whisky, mad og øl kombineret med musik og hygge i det rå kulturkøkken, ja så har den lille kulturforening sat barren højt i forsøget på at "vande den kulturelle ørken i Odder", som det blandt andet hedder i foreningens egne formålsparagraffer.

Annonce

Fra kultur til kultur

Det er fire mænd med benene solidt plantet i kulturlivet og Odder Lille Friskole, der har taget initiativ til Odder Little Culture Club.

I spidsen er formand Christian Schrøder, der også driver teaterværkstedet Madam Bach. Næstformand Kristian Leth er jazztrommeslager, Ole Bach en velkendt kulturildsjæl i det Odderske kulturliv og endelig Claus Quiding, der er journalist og kommunikationskonsulent. De har til den nyetablerede bestyrelse fået selskab af nytilflyttede Camilla Mathiesen, Rolf Schmidt Nielsen og Steffan Trie.

Sammen vil bestyrelsen skabe arrangementer, der skal forstyrre kulturforståelsen. Ikke i konkurrence med den eksisterende kultur, men som supplement og i fællesskab med alle andre, der har lyst til at være med.

- Vi vil gerne arbejde med kultur til kultur. Vi vil sætte en bevægelse i gang og inddrage andre som eksempelvis jazzklubben, Ungdomsrådet osv, forklarede Ole Bach, da de fire initiativtagere præsenterede projektet.

Annonce

Støtte fra baglandet

Ud over bestyrelsen, der tegner foreningen og arrangementerne, skal der sammensættes et "Kulturministerium" med folk bredt repræsenterede, der skal danne det kulturelle netværk. Derudover har man "Baglandet", som er virksomheder, der med større eller mindre pakker skal støtte op om foreningen og få noget igen.

- Man er ikke noget uden sit bagland, så det håber vi, at rigtig mange virksomheder kan se en idé i, sagde Claus Quiding, der bliver tovholder på den del af foreningens arbejde.

Arbejdet med at skabe kulturelle helhedsoplevelser er lige nu mest på organisationsplan, idet Kulturkøkkenet, der skal lægge lokale til det meste, vil være under ombygning frem til august.

Man kan følge med i foreningens tilbud på Facebook/odderlittlecultureclub eller på hjemmesiden www.olcc.dk.

Brødtekst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce