Annonce
Østjylland

Line fuldførte »vandvittigt« maraton-projekt

Line blev fulgt af løbevenner den sidste kilometer mod målet, og der var tårer i øjenkrogen hos de fleste, da hun løb over målstregen med sønnen Silas i hånden. Pressebillede

Selv garvede marathonløbere har vinteren igennem sat spørgsmålstegn ved hendes muligheder for at nå målet, nemlig at gennemføre sit maraton nr. 100 lørdag 28. maj til »24 timer ved Havet« i Sæby, et af hendes absolutte yndlingsløb.

Annonce

Selv garvede marathonløbere har vinteren igennem sat spørgsmålstegn ved hendes muligheder for at nå målet, nemlig at gennemføre sit maraton nr. 100 lørdag 28. maj til »24 timer ved Havet« i Sæby, et af hendes absolutte yndlingsløb.

Annonce

Statement på Facebook

Deres tvivl var velbegrundet, for den 26-årige enlige mor Line Rønn fra Grenaa havde »kun gennemført 72 maraton da hun i december 2015 meldte ud på sin facebook profil:

»Jeg løber mit maraton nr 100 28. maj i Sæby, så I kan godt sætte kryds i kalenderen«.

Drømmen der holdt hende i gang.

Siden hun løb sit tredje marathon i 2012 har hun tænkt over muligheden for at blive den yngste danske kvinde til at gennemføre 100 maratonløb nogensinde, en drøm, der ofte var meget langt væk grundet skader. Men 1. maj 2015 gennemførte hun maraton nr. 50, og da besluttede hun at gå målrettet mod nr. 100, og det skulle gerne nås i 2016, så hun løb 33 i alt i 2015, et godt stykke på vejen og ikke engang, da hun blev kørt ned af en bil i juni stoppede det hende, det kostede dog 8-10 uger uden løb. Da 2016 begyndte havde hun 20 uger til at gennemføre 24 maraton inden den store dag 28. maj, et meget hårdt program fysisk, men også mentalt kræver det meget at løbe 42,2 km så ofte.

»Jeg havde planlagt løbene således, at jeg enkelte gange måtte af sted både lørdag og søndag for at få et par uger fri og give kroppen hvile undervejs,« fortæller Line Rønn og tilføjer:

»Men det var allerede ved at gå galt i slutningen af januar, hvor jeg løb i Randers lørdag og i Vejle om søndagen og begge dage med sne og dårligt underlag og lidt for højt tempo«.

Det kostede de næste fire til seks uger, hvor hun havde dårlige knæ, men ved at holde tempoet nede kom hun igennem og problemerne med knæene forsvandt og påsken nærmede sig samtidig med at nr. 90 var i sigte.

Annonce

Mental nedtur

De mange uger med et hårdt program og flere hårde løb med mange bakker begyndte at kunne mærkes på Line, og op til påske udgik hun af to løb på 10 dage, hun var nu både fysisk og mentalt ved at nå bristepunktet af, hvad hun formåede.

»Jeg har hele tiden haft min far med på sidelinjen som en god støtte, med over 100 maratonløb vidste han, hvad jeg gik igennem, men ofte følte jeg det mere, som om han pressede mig mere, end han støttede mig,« fortæller Line videre.

»Men vi fik talt ud om tingene, det var jo mig selv, der havde sat datoen for nr. 100 og ikke ham og straks efter påske gik jagten ind igen, dog skulle jeg nu finde to maraton mere for at nå målet i det i forvejen pressede program.«

Line formåede at rejse sig igen, løb nr. 99 til Copenhagen Marathon 22. maj og lørdag 28. maj løb hun som 26-årig over målstregen i Sæby som den hidtil yngste danske kvinde i »Klub 100 Marathon Danmark«, en rekord der tilhørte en 31-årig kvinde på Sjælland. Målet var nået, 100 maraton, heraf de 25 stk. i 2016, ganske imponerende af så ung en kvinde.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter en måned med krav om mundbind: Så mange kunder er blevet afvist af Midttrafik

Aarhus For abonnenter

Topledelsen på ældreområdet får benhård kritik: Men rådmand føler sig ikke ramt

Annonce