Annonce
Aarhus

Lisbjerg er bare begyndelsen: Fremtidens byggeri er bæredygtigt

Foto: Boligforeningen Ringgården

Dansk Arkitektur Center inviterer lørdag til debat om, hvordan vi i fremtiden får skabt byggeri, der er sundt for både mennesker og natur.

AARHUS: I 2019 er det planen, at Lejerbo sammen med 23 virksomheder går i gang med byggeriet af Circle House i Lisbjerg; 60 nye almene boliger designet efter principperne i cirkulær økonomi. Målsætningen er, at 90 procent af materialerne skal være genanvendelige.

I forvejen er Lisbjerg langt fremme med bæredygtigt byggeri. Boligforeningen Al2Bolig er i fuld gang med byggeriet af 40 boliger i et bæredygtigt etagebyggeri på Lisbjerg Bakke, og i foråret kunne de første beboere rykke ind i Ringgårdens rækkehuse Bakkehusene.

Men det er bare begyndelsen. Dansk Arkitektur Center ønsker øget fokus på bæredygtigt byggeri i byerne og inviterer lørdag til frokost og debat om emnet i Dome of Visions.

Illustration: Tegnestuen Vandkunsten

Vi samler os i byerne

I dag er 40 procent af den globale opvarmning forbundet med byggeri, og i Danmark stammer 30 procent af alt affald fra bygge- og anlægssektoren. Samtidig ved vi, at tre ud af fire borgere i 2050 vil bo i byerne.

Derfor stiller Dansk Arkitektur Center spørgsmålet: Hvordan får vi skabt huse, hjem, arbejdspladser og byrum, som både er sunde for os mennesker og for naturen?

- Det er vigtigt med samtaler om byernes bæredygtige udvikling, og hvordan vi bruger naturen i byen. Det er vigtigt, at alle er inviteret med i samtalen, så vi får alle synspunkter med. Er det for eksempel okay at male naturen lyserød for kunstens skyld, og er det i orden at rydde naturområder til fordel for boliger? Det vil vi rigtig gerne diskutere med alle interesserede i Aarhus-området, siger Nikolaj Sveistrup, programchef i Dansk Arkitektur Center.

I debatten deltager 14 meningsdannere med holdninger og viden om bæredygtighed.

Arrangementet finder sted lørdag 25. november fra 11.30 til 15 i Dome of Visions, og kræver tilmelding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Skal 3.000 borgerstemmer kunne tvinge byrådet til at tage en sag op? Den idé er politikerne ikke heeelt solgt på

Sport

Bakken Bears må sige farvel til stjerner: - Vi har spillere, der kommer til at fordoble deres løn næste år

Annonce