Annonce
Kultur

Litterær bestseller bliver filmatiseret i Aarhus

Forfatter Christian Jungersens bestseller-roman "Undtagelsen" bliver nu til en film. På rollelisten er de fire kvindelige skuespillere Sidse Babett Knudsen (fra venstre), Amanda Collin, Danica Curcic og Lene Maria Christensen. Jesper W. Nielsen skal instruere. Halvdelen af filmen bliver optaget i Aarhus og omegn efter sommerferien. Foto: Steen Evald

Når filmatiseringen af Christian Jungersens roman "Undtagelsen" går i gang vil en stor del af optagelserne foregå i Aarhus. På rollelisten ses Sidse Babett Knudsen, Danica Curcic, Amanda Collin og Lene Maria Christensen. Århusianske Fridthjof Film står bag produktionen, der er støttet af Den Vestdanske Filmpulje.

Annonce

AARHUS: Christian Jungersens folkelige gennembrudsroman "Undtagelsen" bliver nu til en ny dansk thriller i stort format. Da bogen udkom på Gyldendal i 2004 fik den en flot modtagelse og blev belønnet med De Gyldne Laurbær. Den har solgt 200.000 eksemplarer og er udgivet internationalt i 20 lande over hele verden.

Siden har flere filmselskaber været interesseret i at filmatisere romanen, og nu bliver projektet realiseret af århusianske Fridthjof Film, der producerer "Undtagelsen".

Jesper W. Nielsen, instruktøren bag det Robert-belønnede drama "Der kommer en dag", skal instruere, mens manuskriptet er forfattet af Christian Torpe, der blandt andet har været hovedforfatter på Bille Augusts prisbelønnede drama "Stille Hjerte" (2014).

- Jeg tror meget på Jesper W. Nielsen og Christian Torpes vision for filmen. De har en stærk fornemmelse for fortællingen og karaktererne, og jeg er meget imponeret af manuskriptet. Det er derfor med store forventninger, at jeg ser frem til at sætte mig i mørket og se den færdige film, udtaler forfatter Christian Jungersen i en pressemeddelelse.

Annonce

Tre uger i Aarhus

Når produktionen går i gang 27. august vil omkring halvdelen af filmoptagelserne foregå i og omkring Aarhus.

Mandag kommer filmholdet til Aarhus for at udse sig de helt rigtige locations til optagelserne, som kommer til at være minimum tre uger i det jyske. Produktionens A-fotograf bliver Erik Zappon, der har base i Aarhus.

Filmen er støttet af Den Vestdanske Filmpulje, Det Danske Filminstitut v/filmkonsulent Mikkel Munch-Fals, DR, Creative Europe Media og Nordisk Film & TV Fond.

- Vores fornemste opgave er at sikre fortællinger fra hele Danmark, og "Undtagelsen" er en oplagt mulighed. Nu bliver "Undtagelsen" fortalt med Aarhus som centrum og med lokale virksomheder helt i front som for eksempel Erik Zappon, der er A-fotograf. Det er vi meget tilfredse med, udtaler Carsten Holst, chef for Filmby Aarhus og for Den Vestdanske Filmpulje.

Annonce

Fire stærke kvinder

"Undtagelsen" er en nervepirrende thriller, der skildrer hvordan raffineret voksenmobning kan udvikle sig til et uhyggeligt spil om liv og død. Det er en fortælling om manipulation som våben, om vildtvoksende paranoia og ondskabens mange ansigter. Men først og sidst om at være menneske i et moderne samfund, lyder en beskrivelse af filmen.

Som de fire kvinder på kollisionskurs på et NGO-kontor kan publikum opleve Sidse Babett Knudsen (Anne-Lise), Danica Curcic (Iben), Amanda Collin (Malene) og Lene Maria Christensen (Camilla).

Sidse Babett Knudsen er tilbage på dansk grund efter internationale roller i blandt andet HBOs tv-serie "Westworld" og Dan Brown-filmatiseringen af "Inferno", mens Danica Curcic senest kunne ses i balletdramaet "Darling". Amanda Collin fik for nylig et prisbelønnet gennembrud i titelrollen i "En Frygtelig Kvinde", og Lene Maria Christensen har senest kunnet opleves i blandt andet dramaserien "Arvingerne" på DR1 og som bokseren Jørgen Hansens kone i "Den bedste Mand".

"Undtagelsen" forventes af få biografpremiere i efteråret 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen på corona-svar

Aarhus For abonnenter

Afgående letbaneformand er ikke overbevist om, at mere letbane er det rigtige for Aarhus

Annonce