Annonce
Horsens

Litteratursalon: Et liv levet gennem kunsten

Onsdag 19. februar står Line Louise Peters for Litteratursalon på Horsens Bibliotek. Overskriften er "Et liv levet gennem kunsten". PR-foto

Horsens: Onsdag 19. februar er der Litteratursalon på Horsens Bibliotek med titlen "Et liv levet gennem kunsten" ved Line Louise Peters.

"At se, at huske, at begribe". Med de ord indleder Linn Ullmann sin selvbiografiske roman ”De urolige” om sine verdensberømte forældre, Ingmar Bergman og Liv Ullmann. Sammen med Ingmar Bergmanns ”Laterna magica” og Liv Ullmanns ”Forandringen” vil denne roman danne ramme om en rejse ind i det Bergmanske/Ullmanske kunstnerunivers og -liv, forklarer Horsens Bibliotek i en pressemeddelelse forud for mødet. Arrangementet afholdes onsdag 19. februar og varer fra kl. 11 til kl. 12. Der er gratis adgang - bare mød op på bibliotekets 1. sal. Litteratursalonen er den første af tre denne sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce