Annonce
Livsstil

Liv på Aarhus Ø: Første butik åbner mandag i Pakhusene

Madmarkedet bliver den første del af en kæde. I næste uge åbner butik nummer to i Risskov og snart nummer tre i den sydlige del af Aarhus. Foto: Flemming Krogh

MIB Madmarked slår mandag dørene op for første gang og tilbyder både morgenbrød, færdigretter og kaffe til den nye bydels beboere og gæster.

Annonce

AARHUS Ø: Det begynder at ligne noget på Aarhus Ø. Der er stadig godt med både byggerod og byggeplaner, men blandt kraner, gravemaskiner og indhegnede områder kan man med lidt god vilje efterhånden ane en stemning. En stemning af et pulserende byliv i de spritnye gader med navne, man stadig lige skal vænne sig til, af tusindvis af beboere, der allerede bor der eller er ved at flytte ind, og af nysgerrige besøgende, der går ture langs vandet og nysgerrigt glor på de mange nye højhuse.

Snart får stemningen af liv endnu et nøk opad, for mandag åbner bydelens første butik. Den tidligere Aarhus-restauratør Martin Ib er flyttet ind i Pakhusene med sin virksomhed MIB Events, og udover at have administration på første sal og kantine i stueetagen for alle husets andre virksomheder, åbner han mandag også MIB Madmarked.

- Det startede med, at jeg ville lave noget ordentlig takeaway, og så udviklede ideerne sig. Nu er det blevet til et marked, hvor man ikke bare kan få forskellige takeaway-retter, som man selv kan varme, men også morgenbrød, pizzaer og smørrebrød. Vi holder åbent det meste af dagen og vil dermed dække behovet for både morgen, frokost og aften, og vi sælger desuden forskellige varer som mejeriprodukter, mel, olier og eddiker samt diverse drikkevarer, fortæller Martin Ib.

Martin Ib

Martin Ib er 40 år og bor i Risskov med sin kone og søn.Han er uddannet kok og tjener og var indehaver af restaurant MIB på Banegårdspladsen fra 2003-2007.

Siden har han etableret frokostfirmaet Spiseriet 8000 samt MIB-Event og har i dag godt 40 ansatte.

Martin Ib åbner nyt madmarked i steetagen af Pakhusene midt på Aarhus Ø. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Hjem til Lolland

Produkterne i butikkerne er ifølge Martin Ib alle kvalitetsprodukter og er fortrinsvis danske og i høj grad økologiske.

- Det handler allermest om kvalitet, men også om holdning. Vi producerer selv en del af varerne som for eksempel olier, eddiker og æblemost, og desuden har vi en række produkter fra Lolland. Der kommer jeg nemlig oprindeligt fra, og da jeg godt kunne tænke mig at komme lidt hjem igen, har vi blandt andet frugt- og grøntsagsjuicer, øl og mel fra Lolland, fortæller han.

Han forklarer videre, at konceptet også handler om intimitet, og at butikken derfor er forholdsvis lille i antal kvadratmeter.

- Vi skal kunne overskue det, og når der er udsolgt af en vare, så er der udsolgt. Sådan kan jeg lide det. Jeg er også en af dem, der godt kan lide kø på gaden, det stresser mig ikke, men er bare med til at skabe netop den intimitet, som er en del af brandet, forklarer han.

MIB Madmarked er ikke blot den første butik på Aarhus Ø, men er også den første del af, hvad der snart bliver til en kæde. I næste uge åbner et tilsvarende marked på Nordre Strandvej i Risskov og snart også et på en adresse i Aarhus Syd.

- Planen er, at vi i 2020 skal have mellem 15 og 20 butikker i Jylland og på Fyn. Fortrinsvis omkring de større byer og alle i cirka samme størrelse på mellem 30 og 60 kvadratmeter - hverken mindre eller større, siger Martin Ib.

MIB Madmarked ligger i Pakhusene på Mariane Thomsens Gade og holder åbent første gang mandag 3. april klokken 13-17 med gratis prøver af butikkens sortiment til alle interesserede. Herefter er åbningstiden fra 4. april dagligt alle ugens dage klokken 7-21.

Annonce
Annonce
Aarhus

Militærpolitibetjent død i tjenesten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-træner klar til sølv-brag: Det er jo helt vildt, at vi står her og nu kun er to point efter FCK

Aarhus

Sommerjazzen er i fuld sving

Annonce