Annonce
Sport

Genlæs livebloggen: AGF centimeter fra at redde livet i Superligaen

Arkivfoto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Det var mere kontrolleret end det var kønt, da AGF vandt 1-0 over Sønderjyske. Sejren bringer klubben meget tæt på en ny sæson i Danmarks bedste række.

FODBOLD: Nu er det kun teori, der adskiller AGF og endnu en sæson i Superligaen.

Efter mandagens 1-0-sejr i Haderslev er AGF ni point foran Sønderjyske med tre kampe igen plus en målscore der er 12 kasser bedre.

Dermed er AGF altså stort set sikret som minimum en andenpladsen i gruppen, der giver adgang til Europa playoff.

Men det var nu ikke nogen speciel køn sejr, David Nielsens hold tilspillede sig.

Hjemmeholdet havde teten i første halvleg, men havde svært ved at spille sig frem til chancer.

Et par gange blundede AGFerne dog og forærede først et skudforsøg i feltet og siden en friløber til Peter Christiansen væk. Skuddet endte i sidenettet og Kamil Grabara forhindrede flot en afslutning fra Christiansen.

Og så skete der det, der nogle gange sker i fodbold.

Ud af ingenting bragte Patrick Mortensen AGF foran fem minutter før pausen. AGF havde ellers ikke været på besøg mange gange i Sønderjyskes felt.

Casper Højer Nielsen slog et knaldhårdt indlæg som Mortensen flugtede i mål. Kontant afregning.

Målet varmede hos AGF i mere end en forstand, fordi de nu kunne stå dybt og løbe kontra på hjemmeholdet, der var nødt til at satse med flere folk fremme ad banen.

Det skabte gode muligheder til Mustapha Bundu og især Patrick Mortensen, der med ti minutter igen skulle have lukket kampen med sit andet mål.

I stedet forsvarede AGF flot eget mål og skal nu blot koncentrere sig om at forberede sig på Europa-playoffkampene i maj.

Du kan genlæse livebloggen under de to videoklip.

Annonce
 
 
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce